Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 28 седмица и 5 ден. Бебето ви днес:

Въпреки че много бебета изглеждат подобни на 3D ултразвук, особено силните характеристики, като тези, които засягат формата на ушите, устните или носа, са лесни за забелязване. Отсега нататък тези функции ще станат все по-индивидуализирани и разпознаваеми.

Кърменето може да бъде естествено, но може да е доста трудно да започнете, така че се опитайте да отидете на клас или два сега, докато имате време. Има много натиск върху жените да кърмят: кърменето има ползи за здравето както за вас, така и за вашето бебе и това помага за сближаването ви. Хората вече може да ви пита дали възнамерявате да кърмите или не, но е напълно нормално,  все още да не знаете отговора. Все пак не сте опитвали, ако ви е първо дете!

Повечето жени искат да се опитат да кърмят, но някои се чувстват неудобно от мисълта за това, особено на обществени места. Вероятно ще има консултант по кърмене в болницата или може да сте в състояние да наемете такъв. В някои области можете да отидете на класове по време на бременност, където ще ви бъдат обяснени ползите от кърменето и аспектите като позициониране на бебето, така че да сте комфортно и бебето да бъде в правилна позиция да захапе зърното ви .

Очакването за кърменето е, че то е един естествен процес, но не е никак лесно. Реалността е, че докато не му ,,хванете на цаката”, то може да бъде трудно и обезсърчаващо. Помолете вашата родилна сестра да ви покаже как да позиционирате бебето. Най-важното е, че се опитвате. След като кърменето е установено, това е от полза за здравето на вашето бебе, чудесно за вашата фигура и чудесен начин да бъде близо до вашето мъниче. Говорете с бременни приятелки за кърменето сега, и можете да се подкрепят едни друг, след като започнете да храните вашите бебета. Също така партньорът ви може да участва в процеса и е добре да е наясно с предимствата на храненето от гърда и да бъде подкрепящ и търпелив с вас.

При изтичане на коластра от гърдите:

Някои бременни жени изпитват известно изтичане на кърма, особено когато гърдите им са масажира или сексуално стимулирани, а понякога и без видима причина.  Това не е закономерност при всяка жена и не бива да се тревожите, ако не ви се случва на вас, защото и без това ще сте способни да храните вашето малко.

Фокусирай се върху храненето:

Пробиотиците: В  киселото мляко, Мисото (Японска паста, която често се използва в някои супи от източната кухня), и някои туршии и соеви продукти съдържат ензими и бактерии, които помагат на храносмилателната ви система и за изграждане на приятелски бактерии в червата. Ако храносмилането ви е зле и имате запек и храносмилателни проблеми, попитайте вашия лекар за това дали да ядете повече пробиотични храни или да пиете добавки, които може да помогнат.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!