Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 34 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Рядко е необходим ЯМР по време на бременност, но ако се препоръчва, той е напълно безопасен, така че не изпадайте в паника. Такова изследване би се наложило, ако има някакъв проблем с майката или бебето или някакви съмнения за сериозни здравни състояния.

Вероятно ще откриете, че анализирате всяка болка в последните седмици от бременността. До този етап от бременността всеки път, когато получите някаква контракция, може да се притеснявате, че това е началото на раждането. Това е нормална загриженост, но се опитайте да запомните, че въпреки че сте в напреднала бременност, повечето болки все още е вероятно да се дължат на запек или разтягане на връзки, а не на родилен процес.

Може да започнете да имате контракции на Брекстън Хикс, тези практически контракции се появяват, тъй като матката се стяга и тренира за раждането. Те също така помагат да се насочи повече кръв към плацентата в последните седмици на бременността. Някои жени не са наясно с тях, а за други те могат да бъдат доста неудобни. Отпускането на маточните мускули чрез промяна на позицията ви, ходене или вземане на топла вана може да помогне. Ако не сте сигурни дали болките, които имате са Бракстън Хикс контракции, винаги се консултирайте с вашия лекар.

Попитайте една майка:

Какво ще ви трябва, ако планирате да кърмите?

Ето всички неща, които наистина са полезни, когато кърмите бебето си:

Сутиени за кърмене, които могат да бъдат разкопчани отпред или с цип и чашки с цип. Вземете правилният размер – като се има предвид, че гърдите ще бъдат по-големи, след като млякото ви дойде. Ще ви трябват поне два сутиена за кърмене и за щастие, е възможно да получите някои привлекателни стилове.

Крем за зърна: това е успокояване, ако имате напукани зърна.

Подложки за гърди – еднократно или многократки. Поставете ги в сутиена си, за да попиете изтичащото мляко.

Възглавница за кърмене: V-образната възглавница не е от съществено значение, но тя ще помогне на вас и вашето бебе да се чувствате много по-комфортно.

Помпа за кърма и бутилки или торбички за съхранение на мляко.

 

Време е да помислите:

Кърменето

Ако сте решили да кърмите, това е най-добрият избор за вас и вашето бебе. Въпреки това, то не винаги идва естествено, така че да бъде по-лесно да се подготвите:

Прочетете всичко. Ако очаквате някои от дискомфортите, те няма да дойдат като такъв шок и може да сте в състояние да предприемете мерки за предотвратяването им. Това може да помогне например  да знаете как да сложите бебето правилно .

Обърнете внимание на притесненията, преди да се роди Вашето бебе: попитайте Вашия лекар или приятелки, които са кърмили.

Вижте как това се прави, като посетите кърмеща група (попитайте Вашия лекар, за да препоръчате такава). Може да сте загрижени за кърменето на  обществено място, така че това може да помогне да се види колко дискретно може да се направи то. Можете също така да помолите  приятелка да ви позволи да гледате позицията и и как кърми бебето си.

Потърсете консултант по кърмене или може би приятелка, която може да препоръча такъв или се свържете с Ла лига Leche за списък със съветниците.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

242 ден от бременността

Previous article

244 ден от бременността

Next article