243 ден от бременността

Вие сте в 34 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Рядко е необходим ЯМР по време на бременност, но ако се препоръчва, той е напълно безопасен, така че не изпадайте в паника. Такова изследване би се наложило, ако има някакъв проблем с майката или бебето или някакви съмнения за сериозни здравни състояния.

Вероятно ще откриете, че анализирате всяка болка в последните седмици от бременността. До този етап от бременността всеки път, когато получите някаква контракция, може да се притеснявате, че това е началото на раждането. Това е нормална загриженост, но се опитайте да запомните, че въпреки че сте в напреднала бременност, повечето болки все още е вероятно да се дължат на запек или разтягане на връзки, а не на родилен процес.

Може да започнете да имате контракции на Брекстън Хикс, тези практически контракции се появяват, тъй като матката се стяга и тренира за раждането. Те също така помагат да се насочи повече кръв към плацентата в последните седмици на бременността. Някои жени не са наясно с тях, а за други те могат да бъдат доста неудобни. Отпускането на маточните мускули чрез промяна на позицията ви, ходене или вземане на топла вана може да помогне. Ако не сте сигурни дали болките, които имате са Бракстън Хикс контракции, винаги се консултирайте с вашия лекар.

Попитайте една майка:

Какво ще ви трябва, ако планирате да кърмите?

Ето всички неща, които наистина са полезни, когато кърмите бебето си:

Сутиени за кърмене, които могат да бъдат разкопчани отпред или с цип и чашки с цип. Вземете правилният размер – като се има предвид, че гърдите ще бъдат по-големи, след като млякото ви дойде. Ще ви трябват поне два сутиена за кърмене и за щастие, е възможно да получите някои привлекателни стилове.

Крем за зърна: това е успокояване, ако имате напукани зърна.

Подложки за гърди – еднократно или многократки. Поставете ги в сутиена си, за да попиете изтичащото мляко.

Възглавница за кърмене: V-образната възглавница не е от съществено значение, но тя ще помо