155 ден от бременността

Вие сте в 22 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Това е забележителна седмица за сетивата на вашето бебе: слухът и балансът, и двата контролирана от вътрешното ухо, започват да узряват сега. Ушите все още не са в крайната си позиция отстрани на главата.

Ако емоциите ви заливат навсякъде, опитайте се да си поплачете, за предпочитане на нечие рамо. Ще се почувствате много по-добре. Нормално е да се чувствате малко емоционални. Най-добрият начин да се справите е да си дадете малко време и лошото настроение скоро ще премине. Ако се окаже, че плачете на реклама отново, опитайте се да видите смешната страна! Споделянето на този факт с някой друг също може да помогне, особено бременна приятелка или нова майка-тя повече от всеки друг ще може да се отнесе съчувствено към това как се чувствате. Добрата новина е, че не е нужно да се притеснявате за бебето си – то няма да бъде засегнато от случайните промени в настроението ви. Въпреки това не е добре за него, ако сте подложени на твърде стрес, тъй като това кара тялото да произвежда повече кортизол, хормон, който може да има неблагоприятни ефекти върху вашето бебе (вижте 16 седмици и 3 дни). Така че, когато се чувствате стресирани, отделете достатъчно време да се отпуснете и да се грижите за себе си, заради вашето бебе.

Фокусирай се върху близнаците:

Майчинството е от значение

Ако имате близнаци, сега е моментът да обсъдите отпуска си по майчинство с работодателите си. Някои жени прекъсват работа към края на бременността си, докато други спират много по-рано. Посъветвайте се с Вашия лекар..

Попитайте лекар

Мислите, че имате хранително отравяне. Това ще навреди ли на бебето ви?

Някои хранителни заболявания като салмонела, кампилобактер и ешерихия коли E. няма да навредят директно на вашето бебе, но може да ви направи много болни, причинявайки обилно повръщане и диария, които могат да доведат до екстремна дехидратация. Важно е да се запази нормалния ви прием на течности, както и да се гарантира, че сте достатъчно х