Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 28 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Едно изображение би ви предложило първия изглед на отваряне на очите на бебето. Клепачите са се отделили и тъмната зеница може да се види. Няма истинско отражение на цвета на ултразвука, така че бялото на окото да се оцвети като клепачите и лицето. Веждите са всъщност сянка.  Подобно на много бременни жени, може да чувствате, че сте изчезнали зад корема си. За хората може да е трудно, а дори и за вас, да помните, че все още съществувате в роля, която е отделена от бременната жена или майка. Ако по време на бременността се чувствате много разочарован от това, помислете да направите нещо само за вас, може би малко да се поглезите или да организирате вечеря за двама, за да се почувствате отново специални.

Попитайте лекар:

Имате остра болка в долната част на гърба и краката. Какво причинява това?

Това звучи като ишиас, остра болка, която се движи по гърба и крака, когато седалищния нерв -най-дългият нерв в тялото-е в капан в една става в долната част на гърба. Това не е свързано с бременността, въпреки че може да се влоши по време на бременност. За болки в долната част на гърба, топли вани и топъл компрес може да помогне,  може да прибегнете и към нежен масаж от опитен практикуващ. Упражнения като йога или упражнения по аеробика може да помогне за укрепване на мускулите на гърба, но се консултирайте с вашия лекар, преди да се впуснат в нов режим на упражнения. Внимавайте за позата си  и носете удобни, поддържащи обувки. Ако имате ишиас, попитайте Вашия лекар, за да Ви насочи към физиотерапевт. Ще ви бъдат показани упражнения за облекчаване на болката и минимизиране на риска от повтарящ се дискомфорт.

Фокусирай се върху храненето:

Трябва да се яде много добър качествен протеин, за да се насърчи растежа на вашето бебе и да ви държи в добро здраве, така че се опитвайте да ядете яйца, сирене, постно месо, риба, бобови растения или зърна на всяко хранене. Добавете към това много плодове и зеленчуци, ядки, семена и някои нерафинирани въглехидрати.

Разбийте храната в план от 5 до 7 малки хранения и закуски всеки ден. Ако обикновено имате супа и сандвич за обяд, опитайте зеленчукова супа в средата на сутринта, и по-късно да си направите сандвич; приготвяйте си закуски като сурови зеленчуци, сирене, ядки и плодове през следобедите. Може би си хапнете купа с овесена каша  в ранна вечер, последвана от плодове по-късно. Няма “правила” за това кога трябва да се яде храна, така че яжте тези “мини-хранения” когато сте гладни. Докато получавате хранителните вещества, от които се нуждаете и не преяждате, можете да хапвате толкова често, колкото искате.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни ка