Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 34 гестационна седмица и 4 дни от началото на бременността. Бебето ви днес:

Един 2D ултразвук често може да заснеме момента, в който бебето смуче палеца си. Вашето бебе постепенно се учи да координира тази сложна дейност с дихателни движения, въпреки че е заобиколено не от въздуха, а от околоплодната течност. Вътре в матката бебето ви вече практикува сукателния си рефлекс, което ще му позволи да се храни, когато се роди. По-рано при бременността се формира рефлексът на сукалчетата, но от оценката на недоносени бебета е известно, че обикновено тогава още не е точният момент, когато бебето е достатъчно здраво и координирано, за да се суче с лекота.

Докато се намира в матката, няма шанс бебето ви случайно да поглъща околоплодната течност в белите дробове. Белите дробове вече са пълни с течност и високото налягане на това, заедно с ларинкса на бебето, задържат амниотичната течност. След раждането бебетата имат серия от рефлекси, предназначени да продължат да дишат и да пият отделно. За да си помогнат с храненето, бебетата винаги дишат през носа си.

Готов ли сте за бебето?

Може да откриете, че скоро ще се уморявате да пазарувате. Опитайте се да купувате артикули постепенно, но има някои неща, които си струва да закупите от около 37 седмица. Първо, купете тези малки бебешки продукти, които ще ви трябват веднага след раждането плюс столче за кола и кош. Няма да ви трябва количка веднага след раждането.Ако излизането за пазаруване става трудно в края на бременността, помислете за закупуване на някои елементи онлайн.

Попитайте лекар:

Майка ви ви е предложила да остане с вас след раждането. Това добра идея ли е?

Някои двойки предпочитат да се опознаят с бебето си сами първите няколко дни, за да се установят  и да свикнат с идеята за нови родители. Също така е добре да се опитате да направите нещата по свой начин, когато става въпрос за грижа за новороденото.  Отговорът наистина зависи от връзката ви с майка ви: ако отношениятя ви са добри и смятате, че тя ще бъде подкрепяща, тогава е по-вероятно да помогне, отколкото да попречи. Въпреки това, трябва внимателно да се определят някои насоки- а именно, че докато приемате на драго сърце помощта, вие искате да направите нещата по вашия начин и да имате пространство, за да се свържете по-силно  с вашето бебе. Насърчавайте майка си да помага в къщата, а не само с бебето, не на последно място, така че партньорът ви да не се чувства изключен в този важен момент.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

241 ден от бременността

Previous article

243 ден от бременността

Next article