Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 34 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе често ще избутва езика си навън като част от развитието на рефлексите, необходими за хранене. Вроденият рефлексът позволява на бебето да намери зърното, след това силните сучещи рефлекси помагат да се координират дишането, храненето и преглъщането. Тъй като отпускът ви по майчинство наближава, може да се търсите начини да се спестят пари, така че добър начин е да се намерят бебешки дрехи в рамките на бюджета ви.

Обличането на новороденото бебе не трябва да е скъпо. Не се срамувайте да питате приятелите и членовете на семейството да ви дадат ползвани дрешки от техните бебета. Тези, които не планират повече деца, вероятно ще се радват да се отърват от тях. Съберете се с жените  в пренатален клас и организирайте малък базар-много майки могат да имат по-големи деца на различен пол от новото бебе и да нямат нужда от розови тениски или сини ризки! Докато идеята за вашето бебе да носи “употребявани” дрехи може да отнеме известно време да се използва, бъдете сигурни, че повечето бебешки дрехи остават почти нови, защото бебетата растат с минути.

Погледнете в интернет за разпродажби в края на сезона и дори на някои от местата за търгове, където често можете да вземете дизайнерските принадлежности за част от първоначалната цена. Не е нужно да плащате много за неща като чували за сън и ще намерите евтини цени в супермаркета.  Не забравяйте също, че вероятно ще получите многобройни подаръци за дрехи, когато бебето се роди. Ако знаете точно какво искате, може да създадете подаръчен регистър от любим магазин или да поискате от хората сертификати за подарък за този магазин.  Плетенето на собствените си бебешки дрехи е чудесен начин да спестите пари и може да бъде прекрасно усещането, за да видите новороденото си в собствените си творения.

 

Фокусирай се върху татковците:

Съвсем нормално е партньорът ви да се чувства загрижени за предстоящото в близко бъдеще през деня и фокусиране върху вас и грижите за вашите нужди може да помогне и да го разсейва като намали тревожността ми. Ако е възможно, опитайте се да развиете добри отношения през следващите седмици с грижата за партньора си. По този начин ще се почувствате по-способни да изразявате всички притеснения, които имате, и да се надявате, че ще получите необходимото  ви успокоение и информация.

Добър съвет за този етап на бременността е да се гарантира, че не сте прекалено горещи и – е редовно да ядете и да пиете вода, за да предотвратите слабост поради ниска кръвна захар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

240 ден от бременността

Previous article

242 ден от бременността

Next article