241 ден от бременността

Вие сте в 34 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе често ще избутва езика си навън като част от развитието на рефлексите, необходими за хранене. Вроденият рефлексът позволява на бебето да намери зърното, след това силните сучещи рефлекси помагат да се координират дишането, храненето и преглъщането. Тъй като отпускът ви по майчинство наближава, може да се търсите начини да се спестят пари, така че добър начин е да се намерят бебешки дрехи в рамките на бюджета ви.

Обличането на новороденото бебе не трябва да е скъпо. Не се срамувайте да питате приятелите и членовете на семейството да ви дадат ползвани дрешки от техните бебета. Тези, които не планират повече деца, вероятно ще се радват да се отърват от тях. Съберете се с жените  в пренатален клас и организирайте малък базар-много майки могат да имат по-големи деца на различен пол от новото бебе и да нямат нужда от розови тениски или сини ризки! Докато идеята за вашето бебе да носи „употребявани“ дрехи може да отнеме известно време да се използва, бъдете сигурни, че повечето бебешки дрехи остават почти нови, защото бебетата растат с минути.

Погледнете в интернет за разпродажби в края на сезона и дори на някои от местата за търгове, където често можете да вземете дизайнерските принадлежности за част от първоначалната цена. Не е нужно да плащате много за неща като чували за сън и ще намерите евтини цени в супермаркета.  Не забравяйте също, че вероятно ще получите многобройни подаръци за дрехи, когато бебето се роди. Ако знаете точно какво искате, може да създадете подаръчен регистър от любим магазин или да поискате от хората сертификати за подарък за този магазин.  Плетенето на собствените си бебешки дрехи е чудесен начин да спестите пари и може да бъде прекрасно усещането, за да видите новороденото си в собствените си творения.

 

Фокусирай се върху татковците:

Съвсем нормално е партньорът ви да се чувства загрижени за предстоящото в близко бъдеще през деня и фокусиране върху вас и гри