Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 25 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Ще минат няколко години преди да опознаете личността на детето ви, но дори в матката то ще има някои неща, които обича и такива, които не харесва. Тъй като вашето бебе продължава да расте – може вече да се чудите какво ще бъде то: лесно ли ще се разбирате, ще бъдете ли много взискателни и строги? Забавно или сериозно ще е мъничето ? Шумно или тихо ще бъде? Може да вярвате, че бебетата се раждат с вече развита личност или че те са родени с личност, която  допълнително ще се оформи и  развие, докато детето  расте. Природата срещу възпитаването на децата е доста раздвояващо и по всяка вероятност характерът на човек е комбинация от двете: някои аспекти на личността на детето ви вече могат да бъдат предопределени преди раждането, някои могат да бъдат развити по-късно в детството или дори в зрялост.

Може би вече сте забелязали, че вашето бебе има някои неща, които не харесва и други, които харесва, например то може да рита или да се движи в отговор на силна музика или на определен жанр на музика, въпреки че е трудно да се каже дали повишените движения означават, че вашето бебе се радва или не. Вашето бебе е под обстрел на много стимули вътре в матката. До този трети триместър то може да усеща вибрации и да чува не само звуци от вътрешността на тялото ви като например сърцето ви, но и звуци отвън като например хората, които говорят. Вашето бебе е наясно, когато се движите или сте в покои и може да сте забелязали вече  модели на движения, не на последно място, че то  е по-активно, когато сте в състояние на почивка.

Купуване за дрехи и аксесоари за вашето бебе:

Подготовката за пристигането на вашето бебе не трябва да ви разори. Реално от какво се нуждае едно мъниче:

  • Мляко: кърмата е безплатна и най-добра храна за вашето бебе. За хранене от бутилки ще ви трябват бутилки, биберони, адаптирано мляко и стерилизираща система.
  • Пелени: ще трябва да решите между такива за еднократна употреба, многократни или комбинация от двете. Какъвто и тип да изберете, ще трябва да се пригодите към плюсовете и минусите.
  • Място за сън: бебето може да спи в кошара от раждането, ако не искате да си купите легло . Дори ако си купите на старо, винаги трябва да купите нов и удобен матрак.

Не купувайте твърде много дрехи, защото реално не знаете какви ще са размерите на новороденото.

  • Транспорт: количка – с опция за лежане и такава за сядане за времето, когато бебето ви ще може да седи или слинг, за да носите бебето ви.
  • Столче за кола: това е законово изискване за пътуване с автомобил. Не купувайте употребявани столчета.

Без какво може да живее вашето бебе:

Нагревател за бутилки: вместо това се те се загряват в кана.

Дизайнерски гардероб.

Спестете пари от пазаруване онлайн,  магазини втора употреба и дворни продажби. Разменяйте дрехи и играчки с приятели, членове на семейството и други родители. Бебетата много бързо израстват дрешките си, така че може да се предлагат някои от приятели.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

179 ден от бременността

Previous article

181 ден от бременността

Next article