Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 25 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Ще минат няколко години преди да опознаете личността на детето ви, но дори в матката то ще има някои неща, които обича и такива, които не харесва. Тъй като вашето бебе продължава да расте – може вече да се чудите какво ще бъде то: лесно ли ще се разбирате, ще бъдете ли много взискателни и строги? Забавно или сериозно ще е мъничето ? Шумно или тихо ще бъде? Може да вярвате, че бебетата се раждат с вече развита личност или че те са родени с личност, която  допълнително ще се оформи и  развие, докато детето  расте. Природата срещу възпитаването на децата е доста раздвояващо и по всяка вероятност характерът на човек е комбинация от двете: някои аспекти на личността на детето ви вече могат да бъдат предопределени преди раждането, някои могат да бъдат развити по-късно в детството или дори в зрялост.

Може би вече сте забелязали, че вашето бебе има някои неща, които не харесва и други, които харесва, например то може да рита или да се движи в отговор на силна музика или на определен жанр на музика, въпреки че е трудно да се каже дали повишените движения означават, че вашето бебе се радва или не. Вашето бебе е под обстрел на много стимули вътре в матката. До този трети триместър то може да усеща вибрации и да чува не само звуци от вътрешността на тялото ви като например сърцето ви, но и звуци отвън като например хората, които говорят. Вашето бебе е наясно, когато се движите или сте в покои и може да сте забелязали вече  модели на движения, не на последно място, че то  е по-активно, когато сте в състояние на почивка.

Купуване за дрехи и аксесоари за вашето бебе:

Подготовката за пристигането на вашето бебе не трябва да ви разори. Реално от какво се нуждае едно мъниче:

  • Мляко: кърмата е безплатна и най-добра храна за вашето бебе. За хранене от бутилки ще ви трябват бутилки, биберони, адаптирано мляко и стерилизираща система.
  • Пелени: ще трябва да решите между такива за еднократна употреба, многократни или комбинация от двете. Какъвто и тип да изберете, ще трябва да се пригодите към плюсовете и минусите.
  • Място за сън: бебето може да спи в кошара от раждането, ако не искате да си купите легло . Дори ако си купите на старо, винаги трябва да купите нов и удобен матрак.

Не купувайте твърде много дрехи, защото реално не знаете какви ще са размерите на новороденото.

  • Транспорт: количка – с опция за лежане и такава за сядане за времето, когато бебето ви ще може да седи или слинг, за да носите бебето ви.
  • Столче за кола: това е законово изискване за пътуване с автомобил. Не купувайте употребявани столчета.

Без какво може да живее вашето бебе:

Нагревател за бутилки: вместо това се те се загряват в кана.

Дизайнерски гардероб.

Спестете пари от пазаруване онлайн,  магазини втора употреба и дворни продажби. Разменяйте дрехи и играчки с приятели, членове на семейството и други родители. Бебетата много бързо израстват дрешките си, така че може да се предлагат някои от приятели.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!