182 ден от бременността

Вие сте в  26 седмица. Бебето ви днес:

Пространството между двете челни кости на челото вече е почти затворено. Костите от лявата и дясната страна започват да лежат много близо една до друга с малка пропаст, за да позволят по-нататъшно нарастване на главата и мозъка.

Сънуването е естествена и здравословна част от цикъла на съня, но на този етап от бременността тревожните сънища могат да бъдат чести. Ярките реалистични сънища са често срещани сред жените в третото тримесечие. Всъщност може да не сънувате повече от обикновено, но трудността при намирането на удобна позиция за сън и събуждането често, за да отидте до банята може да означава, че си спомняте сънищата си повече от обикновено.

Често се сънуват бебета и малки деца в беда или опасност. Не е необичайно жените да изпитват тревожност от такива сънища, но трябва да знаете, че те по никакъв начин не са прозрения за това, което е в сила за вас. Сънуването е начин за филтриране на всякакви негативни емоции, така че да не е нужно да ги преживеете от първа ръка. Бъдете сигурни, че макар и обезпокоителни, тези сънища ще ви помогнат да се справите с естествената си загриженост за благосъстоянието на вашето бебе.

 

Ще ходите на болнична обиколка:

Като част от наближаването на раждането на бебето ви, може да се предприеме обиколка на болницата, в която искате да се случи това. Не само ще можете да видите от първа ръка, къде ще родите вашето бебе и  можете също така да разберете практическите подробности, като например има ли платен  паркинг, какви са процедурите за прием, какво ще трябва да донесете и т.н. В крайна сметка една болнична обиколка ви предлага успокояващ шанс за вас и вашия партньор, за да се подготвите психически за големия ден и какво ще последва след раждането на вашето бебе. Използвайте възможността като мисия за установяване на факти. Попитайте как в болницата се използват плановете за раждане и кога и защо може да се наложи те да бъдат адаптирани. Попитайте колко други майки ще има в