Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  26 седмица. Бебето ви днес:

Пространството между двете челни кости на челото вече е почти затворено. Костите от лявата и дясната страна започват да лежат много близо една до друга с малка пропаст, за да позволят по-нататъшно нарастване на главата и мозъка.

Сънуването е естествена и здравословна част от цикъла на съня, но на този етап от бременността тревожните сънища могат да бъдат чести. Ярките реалистични сънища са често срещани сред жените в третото тримесечие. Всъщност може да не сънувате повече от обикновено, но трудността при намирането на удобна позиция за сън и събуждането често, за да отидте до банята може да означава, че си спомняте сънищата си повече от обикновено.

Често се сънуват бебета и малки деца в беда или опасност. Не е необичайно жените да изпитват тревожност от такива сънища, но трябва да знаете, че те по никакъв начин не са прозрения за това, което е в сила за вас. Сънуването е начин за филтриране на всякакви негативни емоции, така че да не е нужно да ги преживеете от първа ръка. Бъдете сигурни, че макар и обезпокоителни, тези сънища ще ви помогнат да се справите с естествената си загриженост за благосъстоянието на вашето бебе.

 

Ще ходите на болнична обиколка:

Като част от наближаването на раждането на бебето ви, може да се предприеме обиколка на болницата, в която искате да се случи това. Не само ще можете да видите от първа ръка, къде ще родите вашето бебе и  можете също така да разберете практическите подробности, като например има ли платен  паркинг, какви са процедурите за прием, какво ще трябва да донесете и т.н. В крайна сметка една болнична обиколка ви предлага успокояващ шанс за вас и вашия партньор, за да се подготвите психически за големия ден и какво ще последва след раждането на вашето бебе. Използвайте възможността като мисия за установяване на факти. Попитайте как в болницата се използват плановете за раждане и кога и защо може да се наложи те да бъдат адаптирани. Попитайте колко други майки ще има в стаята ви и, ако искате, как можете да се организира  настаняване  в частна стая. Обикновено има такса за това. Разберете каква поддръжка ще имате през първите 24 часа. Повечето болници сега очакват майката да държи бебето с нея през нощта. Попитайте за часовете за посещение и броя на посетителите, които можете да имате по всяко време. Можете също така да попитате колко бебета се раждат в болницата всяка година и колко от тях са родени чрез цезарово сечение  ( по спешност или по друг начин). Поискайте информация за това колко дълги са смените и какво правят медицинските сестри и лекарите, за да осигурят непрекъснатост на грижите по време на раждането.  Има ли на разположение басейни за раждане или бани? Каква подкрепа има за кърменето и има ли помпи за кърма? И накрая, въпреки че вероятно няма да се наложи да го използвате, може да искате да видите неонаталеното интензивно отделение. Ако вашето бебе се нуждае от този вид грижи, то може да ви помогне да видите оборудването и да придобие основно разбиране за това, за което се използва.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!