Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 16 седмица. Бебето ви днес:

Тъй като кожата на вашето бебе става по-водоустойчива, амниотичната течност все повече се състои от урината, произведена от бъбреците и пикочния мехур на вашето бебе. Тази урина не съдържа отпадъчни продукти, тъй като те се транспортират през плацентата. Естествено е, че вашият партньор ще иска да предпази вас и бебето му, но може да се наложи да му помогнете да постигне баланса правилно.

 

Партньорът ви притеснява ли се, че сте пийнали глътка вино или сте яли твърде много шоколад или постоянно проверява дали сте почивали достатъчно? Може да откриете, че вашият партньор става много обсебващ в грижите си за вас и бебето, а докато някои жени се радват на вниманието, други го намират за дразнещо. Ако ви безпокои, попитайте партньора си защо той чувства необходимостта да бъдете толкова защитен. Ако можете да разберете чувствата и притесненията му, това може да помогне. Отделете време да му обясните как се чувствате, и ако всичко върви добре и се чувствате страхотно, кажете му. Обяснете, че бременността не е болест, а е естествен процес и  го уверете, че сте добре се обгрижени от лекаря ви. За по-нататъшно успокоение, можете да му дадете някакъв материал за четене и да го включите като го поканите на пренатална среща. Може да има определени въпроси, които иска да зададе на доктора.

Укрепване на краката:

Силна и тонизирана долна част на тялото може да се постигне чрез много упражнения. Укрепването на тези мускули ще направи ежедневни задачи като ходене и изкачване по стълбите, много по-лесно, тъй като вашето бебе расте.

Всъщност: Татковците имат по-ярки сънища от обикновено.

Очакването на бащинството може да накара човек да мисли за собствения си произход и корени, и да предизвика сънища  на родителите и бабите и дядовците. Когато стане много прекаляващ в грижите, той може дори да сънува, че е бременен.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):