111 ден от бременността

Вие сте в 15 седмица  и 6 дни. Бебето ви днес:

Горните крайници са добре разграничени в предмишниците, китките, ръцете и пръстите. Те се развиват по-бързо от долните крайници, характеристика, която продължава дори след раждането.

За да помогне на белите дробове на бебето да се разширят и развият в подготовка за дишане, гръдната стена трябва да бъде напълно облята в амниотичната течност. Дробовете на бебето ви продължават да се разклоняват и да се разделят. Клетките, които формират лигавиците на дихателните пътища, произвеждат постоянно течност, която напуска белите дробове, когато вашето бебе прави дихателни движения. Освобождаването на тази течност се регулира от гласните струни в рамките на ларинкса. В допълнение към течността, белите дробове имат жлези, които произвеждат слуз. Това производство на слуз е важно, след като бебето се роди, за да се предотврати постоянният поток на въздуха от изсушаване на лигавицата на белите дробове, за улавяне на прахови частици и да действа като бариера за инфекции. Тъй като червата са все още много незрели, постепенното увеличаване на амниотичната течност се дължи на относително ниската честота на преглъщане на плода. До 37 седмици бебето ви ще преглъщане почти един литър, половината от общия обем на амниотична течност, всеки ден.

Фокусирайте се върху отношенията

Изненадващо секси:

Може да забележите внезапно увеличаване на либидото. Често през второто тримесечие жените откриват, че се чувстват далеч по-енергични и секси. Увеличеният приток на кръв към тазовата област, съчетан с повишено смазване на влагалището, означават, че  сексът може да бъде по-добър от всякога.Високи нива на прогестерон и естроген направи гърдите и вагината супер чувствителни, от което се оказва, че ще станете по-лесно възбудими по време на  любовната игра. Може да откриете, че достигате до оргазмите по-бързо от обикновено. Матката се стяга, когато имате оргазъм, така че бъдете готови за това. Вашият партньор може да бъде възхитен о