113 ден от бременността

Вие сте в 16 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

На този етап от развитието устните и устата на бебето са добре оформени, то може да отвори и затвори устата си и да преглъща. В устата му, вкусовите му рецептори са зрели, но все още не може да опита нищо, защото нервните връзки са незрящи.

Тъй като това се счита за безопасен етап от бременността, без или с малко симптоми, с които да се борите, е много добро време да се отдадете на почивка. По това време вие сте вероятно ще сте превъзмогнали гаденето т и умора на първия триместър и няма все още да сте претоварени от големия си корем. Можете също така да почивате лесно, знаейки, че вашето бебе се развива добре, с много малък шанс за спонтанен аборт. Да отидете на почивка е чудесна възможност да прекарате качествено време с партньора си и да се поглезите. Отпуснете се и се забавлявайте, но имайте предвид допълнителните предпазни мерки за здравето, които трябва да спазвате по време на бременност . Ако сте имали някакви усложнения, консултирайте се с вашия лекар, за да потвърди той, че е безопасно да отидаете на почивка.

Фокусирай се върху безопасността:

Насладете се на здравословна почивка

Ако отидете на почивка, докато сте бременна, има няколко допълнителни фактори, които да имате предвид, не на последно място, че може да не сте толкова енергични, колкото сте били преди:

  • Дайте си достатъчно време, когато се опитвате да завършите всички тези подготвителни дейности преди ваканцията у дома и на работа; подготовката за почивка може да бъде стресираща.
  • Планирайте пътуване с кола внимателно, като имате предвид, че може да се нуждаете от повече посещения на тоалетната от обикновено.
  • Имайте предвид, че посещаването на забележителности ще бъде по-изморително от обикновено, така че запазете темпо, което да ви позволи да се чувствате комфортно.
  • Ако сте в чужбина, пийте бутилирана вода и достатъчни количества, особено ако сте в горещ климат. Избягвайте да имате слагате лед в напитките си, тъй като той обик