55 ден от бременността

Вие преминавате през осма гестационна седмица. Днес вие сте точно в седма седмица и шест дни или това е 55 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Жълтият сак може да се види плаващ като балон в амниотичната кухина. Тъй като ембрионът е произлязъл от жълтъчната торбина, постепенно намалява и в двете страни и важността. Междувременно плацентата се установява, за да влезе в детайлните си функции. Ако планирате почивка, имайте предвид, че може да не се чувствате добре на дълго пътуване.

Може да сте планирали ваканция, преди да разберете, че сте бременна или просто да имате нужда от „измъкване“. Ако се чувствате уморени и сякаш болни, може да не се чувствате добре да пътувате твърде далеч. Едно предимство е да прекарват качествено време с вашия партньор и напълно да приеме факта, че ще бъдете родители. Когато отивате на почивка, проверете с туристическите компании, за да видите дали можете да получите съобщение по време на бременност и да проверите медицинските институти в дестинацията си. Ако имате пренатални записи, вземете ги със себе си. Някои авиокомпании може да не приемат бременни жени на своите полети след 36 седмици без лекарско становище, че сте в състояние да понесете летенето. Отпуснете се и се възползвайте от възмож