Прегледана и обновена на 09-11-2020

Вие преминавате през осма гестационна седмица. Днес вие сте точно в седма седмица и шест дни или това е 55 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Жълтият сак може да се види плаващ като балон в амниотичната кухина. Тъй като ембрионът е произлязъл от жълтъчната торбина, постепенно намалява и в двете страни и важността. Междувременно плацентата се установява, за да влезе в детайлните си функции. Ако планирате почивка, имайте предвид, че може да не се чувствате добре на дълго пътуване.

Може да сте планирали ваканция, преди да разберете, че сте бременна или просто да имате нужда от “измъкване”. Ако се чувствате уморени и сякаш болни, може да не се чувствате добре да пътувате твърде далеч. Едно предимство е да прекарват качествено време с вашия партньор и напълно да приеме факта, че ще бъдете родители. Когато отивате на почивка, проверете с туристическите компании, за да видите дали можете да получите съобщение по време на бременност и да проверите медицинските институти в дестинацията си. Ако имате пренатални записи, вземете ги със себе си. Някои авиокомпании може да не приемат бременни жени на своите полети след 36 седмици без лекарско становище, че сте в състояние да понесете летенето. Отпуснете се и се възползвайте от възможността за отлагане на пътуването със самолета, ако все пак пътувате – се уверете, че ще има възможност да изпъвате и простирате краката си. По-важно е кръвта да циркулира, когато сте бременна.

Дишайте лесно

Упражненията може да помогнат за поддържането на добро дишане и увеличаване на ефективността на сърцето и белите дробове (сърдечно-съдовата система), като помагат да се справите с физичните изисквания на бременността сега и в по-късните месеци. Сърдечно-съдовата тренировка включва увеличаване на сърдечната честота за поне 20-30 минути. Въпреки това, бременността не е време да се започне тренировки за маратон. Ако не можете, по-малка интензивност също е добър вариант. Издишайте, докато вдигате тежестите и докато се отпускате. (вижте 92 ден от бременността) Дълбокото вдишване позволява на кислорода да пътува до жизненоважните органи и помага на сърдечно-съдовата система да действа ефективно. По време на бременността е важно да се избегне отдаване на кратки, плитки вдишвания и да се фокусирате върху разширяването на гръдния кош и запълване на белите дробове с въздух.

Вие сте на път да завършите 8 гестационна седмица, а до датата на термина оставата само 225 дни. Успех от Bremennost.bg!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

54 ден от бременността

Previous article

56 ден от бременността

Next article