54 ден от бременността

Вие преминавате през 8 седмица от бременността. Днес вие сте точно в 7 гестационна седмица и пет дни или това е 54 ден от бременността.

Вашето бебе днес

При едно ултразвуково сканиране на бебето в страничен изглед  се показва, че главата (отгоре) е относително голяма в сравнение с останалата част от тялото.

Животът продължава, въпреки че сте бременна, но се постарай да получите правилната помощ, ако се уморите. Може работата ви да е много напрегната. Ако имате симптоми и все още не сте казали на колегите, че сте бременна, това може да направи напрегнат всеки един  ден. Ако сте казали на някой от тях или на шефа ви,  може да е ви е много по-лесно, но може да се почувствате, че трябва да докажете, че можете да си вършите работата толкова ефективно, колкото преди.

Пътуването може да бъде уморително, така че е добре да проучите възможните начини да правите графика си само, когато е нужно, така че да можете да пътувате, са когато е крайно наложително. Пазете за себе си. Ако установите, че се борите да се справите с работата си, говорете с шефа си – можете да го помолите да пази бременността ви в тайна, докато не сте готови да кажете, или някой в отдел човешки ресурси, за да си даде малко спокойствие и пространство. Ако имате колеги, които са близки приятели, разчитайте на тях за подкрепа в тези ранни седмици.

Синдромъ