53 ден от бременността

Вие преминавате през 8 гестационна седмица. Днес вие сте точно в 7 седмица и четири дни или това е 53 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Горната и долната част на крайниците са пъпки, които ще образуват краката и ръцете и сега са ясно видими при ехографски скенер. Главата на бебето все още е сгъната над гърдите, но началото на ушите може просто да се открият като повдигнати области в основата на главата.

Чертите на лицето на бебето ви започват да се развиват и през следващите няколко гестацинни седмици ще станат много по-дефинирани.

Бебето ви има уши! Долу, близо до челюстта, ушите се образуват, всяка от шест малки могили, сплескайки се, за да дадат на бебето си уникалната и индивидуална форма на ушната мида. Когато лицето и челюстта се образуват и врата на бебето ви се отдалечава от гръдната стена, ушите мигрират нагоре. Те ще застанат на същото ниво, както очите му през 11 седмица от началото на бременността. Устните и носът сега започват да се оформят. За да се образува горната устна – два отделни ръбове на тъканите растат от всяка страна на лицето на бебето си, за да се сливат с част от тъканта в средната линия надолу под носа. На този етап, бебето е малко и дебелото черво се удължава. Защото нямат достатъчно място да се разширят още много в свития ембрион, черват