69 ден от бременността

Вие преминавате през 10 седмица от бременността. Днес сте точно в 9 гестационна седмица и 6 дни или това е 69 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Пъпната връв се разширява там, където влиза в корема на бебето. Тази издатина е необходима, за да се позиционират червата, които се образуват на този етап от развитието на бебето. Костите на главата все още не са напълно оформени. Органните системи на бебето ви са в основна форма, така че в този момент то се променя от ембрион в плод.

Ранният ембрионален период е напълно завършен в края на тази седмица и това е началото на периода на плода. Развитието на ембриона е характеризирано от трите клетъчни линии – всяка, развиваща се в своите собствени видове титуси и органи. Много от промените се случват едновременно –  сърцето, циркулацията и нервната система се развиват първоначално заедно с червата, крайниците и развитието на лицето. През следващата седмица – вашата 11 гестационна седмица от бременността, бъбреците и гениталната система ще имат най-бързото си развитие. Всички органи на вашето бебе трябва да узреят и много от тях като например бели дробове и бъбреци, ще продължат да се развият по време на бременността и след раждането. През тази девета сед