Прегледана и обновена на 10-11-2020

Честито, вие успешно завършихте 9 гестационна седмица или това е точно 63 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Действителен размер на Вашето бебе: През 9та седмица дължината на бебето е около 20 мм. Ръцете на бебето могат да се видят ясно тук, но пръстите все още са слети и неразличими. Пръстите ще бъдат напълно разделени само за една седмица време и движението на китката е на път да започне. До края на тази девета седмица от бременността, храносмилателната система на вашето бебе се развива много, но няма да функционира правилно за известно време. Бебето ви се развива бързо в матката. Проста тръбичка формира червата му е претърпява най-много промени в горния край. Сега долната част се разширява като единична тръба. След това се оформят  пикочния мехур и уретрата отпред. Въпреки че устата е отворена за амниотична течност, все още има мембрана на мястото, което ще изчезне след около две седмици. Долната част на червата е зряла. Останалата част от дебелото черво  все още се удължава. Панкреасът, жлъчният мехур и черният дроб са формени пъпки, водещи от горната част на червата, но никой все още не изпълнява храносмилателна функция.

Попитайте лекаря

Откакто сте бременна, имате ужасно главоболие. Може ли компютърът да е причината? Напрежението от главоболие и мигрена са често срещани при бременност, вероятно заради  вариращите хормони, и не е необичайно да има тежки пристъпи след продължителна употреба на компютър. Вземете още повече почивки от вашия компютърен екран сега, когато сте бременна. Вероятно ще намерите време за повече почивка в банята. Главоболието е най-лошо през първия триместър.

Гледането на компютърен екран за дълги периоди от време може да ви донесе главоболие – често срещана нежелана реакция на бременността. Приемайте редовно и пийте много вода, тъй като дехидратирането може да влоши главоболието.

До датата на термина остават 271 дни. Изглеждат много, но няма да усетите как лети времето.

 

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):