Прегледана и обновена на 15-11-2020

Вие сте в 12 седмица от бременността и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и два дни или това е 79 ден от бременността.

Бебето ви днес

Бебето се намира в долната част на матката и е поставено на гърба си. Един преглед може да е успокояващ, защото дава възможност за щателно проверяване за напредъка и развитието на вашето бебе. При ултразвуковия преглед бременността е с крайна дата според дължината на вашето бебе от главата до  тазовото дъното, защото то е още доста свито.

Това първо ултразвуково сканиране трябва да може да разпознае всичките четири крайника, т.е ръцете и краката на бебето, гръбначния стълб, някои аспекти на развитието на мозъка, на стомаха и  на пикочния мехур. От сега нататък бъбреците на бебето ви ще произвеждат малки количества много разредена урина и пикочния мехур ще започне да се запълва.

Попитайте  лекар

Имали сте доста симптоми на бременността и не се чувствате като че тялото е вашето собствено. Как можете да се отпуснете и да се наслаждавате на бременността?

Не всички жени се адаптират добре към бременността и някои, занимаващи се със симптомите и притеснение за проблеми като наддаване на тегло, ги кара да се чувстват извън контрол. Най-добрият начин да се справите с тези чувства е да прегърнете промените и да поддържате връзка с тялото си, като се упражнявате и отделяте време, за да се съсредоточите върху това, което се случва вътре във вас. Прекарвате по-голямата част от живота си, слушайки всички неща, които се случват отвън, но много малко време се фокусирате върху вътрешната страна. Всеки ден отделяйте по няколко минути, за да практикувате дълбоко дишане и релаксация и да обмислят изучаването на някои техники за йога и медитация по време на бременност.

Драматичните промени, които се случват в тялото ви, могат да бъдат отразени в широк диапазон на емоции и чувства, които изпитвате през цялата бременност. Някои дни може да се чувствате развълнувани от перспективата да станете родител, а в други може да се чувствате претоварени и тревожни.

Може би деветте месеца на бременността са начинът на природата да ни даде време да свикнем с идеята, че ще станем родители, и да ни даде време да се справим с емоциите си и да се подготвим за раждането. Така че се опитайте да се отпуснете, но ако се чувствате наистина тревожни, говорете с вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

78 ден от бременността

Previous article

80 ден от бременността

Next article