Прегледана и обновена на 15-11-2020

Вие сте в 12 седмица от бременността и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и два дни или това е 79 ден от бременността.

Бебето ви днес

Бебето се намира в долната част на матката и е поставено на гърба си. Един преглед може да е успокояващ, защото дава възможност за щателно проверяване за напредъка и развитието на вашето бебе. При ултразвуковия преглед бременността е с крайна дата според дължината на вашето бебе от главата до  тазовото дъното, защото то е още доста свито.

Това първо ултразвуково сканиране трябва да може да разпознае всичките четири крайника, т.е ръцете и краката на бебето, гръбначния стълб, някои аспекти на развитието на мозъка, на стомаха и  на пикочния мехур. От сега нататък бъбреците на бебето ви ще произвеждат малки количества много разредена урина и пикочния мехур ще започне да се запълва.

Попитайте  лекар

Имали сте доста симптоми на бременността и не се чувствате като че тялото е вашето собствено. Как можете да се отпуснете и да се наслаждавате на бременността?

Не всички жени се адаптират добре към бременността и някои, занимаващи се със симптомите и притеснение за проблеми като наддаване на тегло, ги кара да се чувстват извън контрол. Най-добрият начин да се справите с тези чувства е да прегърнете промените и да поддържате връзка с тялото си, като се упражнявате и отделяте време, за да се съсредоточите върху това, което се случва вътре във вас. Прекарвате по-голямата част от живота си, слушайки всички неща, които се случват отвън, но много малко време се фокусирате върху вътрешната страна. Всеки ден отделяйте по няколко минути, за да практикувате дълбоко дишане и релаксация и да обмислят изучаването на някои техники за йога и медитация по време на бременност.

Драматичните промени, които се случват в тялото ви, могат да бъдат отразени в широк диапазон на емоции и чувства, които изпитвате през цялата бременност. Някои дни може да се чувствате развълнувани от перспективата да станете родител, а в други може да се чувствате претоварени и тревожни.

Може би деветте месеца на бременността са начинът на природата да ни даде време да свикнем с идеята, че ще станем родители, и да ни даде време да се справим с емоциите си и да се подготвим за раждането. Така че се опитайте да се отпуснете, но ако се чувствате наистина тревожни, говорете с вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвай