79 ден от бременността

Вие сте в 12 седмица от бременността и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и два дни или това е 79 ден от бременността.

Бебето ви днес

Бебето се намира в долната част на матката и е поставено на гърба си. Един преглед може да е успокояващ, защото дава възможност за щателно проверяване за напредъка и развитието на вашето бебе. При ултразвуковия преглед бременността е с крайна дата според дължината на вашето бебе от главата до  тазовото дъното, защото то е още доста свито.

Това първо ултразвуково сканиране трябва да може да разпознае всичките четири крайника, т.е ръцете и краката на бебето, гръбначния стълб, някои аспекти на развитието на мозъка, на стомаха и  на пикочния мехур. От сега нататък бъбреците на бебето ви ще произвеждат малки количества много разредена урина и пикочния мехур ще започне да се запълва.

Попитайте  лекар

Имали сте доста симптоми на бременността и не се чувствате като че тялото е вашето собствено. Как можете да се отпуснете и да се наслаждавате на бременността?

Не всички жени се адаптират добре към бременността и някои, занимаващи се със симптомите и притеснение за проблеми като наддаване на тегло, ги кара да се чувстват извън контрол. Най-добрият начин да се справите с тези