Йога и Бременност

Интересни препоръки при практикуването на йога и наличието на бременност
Това, че сте бременна не означава в никакъв случай, че сте болна, или че не трябва да се движите. Напротив, точно в този период физическата активност е препоръчителна и желателна. Разбира се, спортуването не може да бъде такова, както като сте в нормално състояние – важно е да се движите в по – умерени дози.

Най – благоприятни за вас и вашето бебе са дихателните упражнения и различните видове йога. Тя се фокусира върху баланса между тялото, ума и дишането, като този баланс се създава чрез медитация, отдих, физически упражнения и пози, и упражнения за дишане. Има форми на йогата, които да отговарят на всяко ниво от бременността ви, като в същото време е безопасна.

Задавате си въпроса дали можете да започнете да практикувате йога, когато сте бременна, въпреки че досега не сте я практикували?
Отговорът е, че бременността е идеален период да започнете да тренирате йога. Имайте предвид, че позите за начинаещи са по – прости, отколкото повечето хора си представят, а дори може да се запишете на курс, където може да практикувате йога с други бременни и бъдещи майки. Преди да започнете се консултирайте най – напред с вашия лекар и инструктор по йога, който ще определи типа упражнения, които зависят от стадия на бременността ви. Ако изпитвате болка по време на упражненията