Прегледана и обновена на 26-03-2021

Вие сте в 23 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

При едно 2D ултразвуково сканиране бебето лежи с лице нагоре. а сега е все по-трудно да се покаже цялото бебе с този тип ултразвук.

Практикуването на йога по време на бременност може да бъде изключително полезно, както физически, така и емоционално. Освен укрепваща и тонизираща мускулите, йогата има за цел да постигне по-голямо осъзнаване на дишането. Да се научите да контролирате дишането си е чудесен начин да се отпуснете по време на бременност и безценен начин да се подготвите да дишането през контракциите, когато сте в процес на раждане.

Стоежът на позите в йогата се фокусират върху постигане на основната стабилност, като по този начин укрепват  гърба и коремните мускули. Това е полезно по време на бременност, когато допълнително тегло, което носите може да повлияе на баланса и да предизвика нестабилност. Спокойните седнали пози, които се концентрират върху подравняването на гръбнака ще ви помогнат да се съсредоточите върху постоянното дишане и центриране на себе си. Ако се чувствате нестабилни, правете йога пози като просто да се облегнете на стена.

Пилатес също е добро упражнение, което да се правите по време на бременността, защото то ви дава по-голям контрол и доверие в тялото ви. Пилатесът също така включва упражненията на Кегел, които са изключително  прости стъпки за тонизиране на тазовото ви дъно.

Независимо от заниманията, който правите, е важно да намерите акредитиран инструктор, който има опит в обучението на бременни жени. В момента има много специализирани упражнения по йога и пилатес.

Всъщност

Практикуването на пренатална йога под експертно наблюдение може да бъде безопасно и може да намали риска от усложнения. Едно скорошно проучване установява, че бременните жени, които практикуват йога имат намален риск от развитие на високо кръвно налягане и от преждевременно раждане.

 

Попитайте лекар:

Защо хемороидите са толкова чести при бременност?

Хемороидите са като разширени вени, които обаче се срещат около ануса. Теглото на вашето бебе натиска надолу върху отвора на гърба, ограничавайки притока на кръв и причинява разширяване на вените.

Хемороиди могат да бъдат сърбящи и възпалени и може да предизвикат пулсиращо усещане. Дискомфортът може да се облекчи от студените компреси и кремове, съдържащи смазочни материали, за да се подпомогне за преминаването на изпражненията и/или локални анестетици за облекчаване на болезнеността. Хемороидите може да кървят-може да забележите ярко червена кръв на тоалетна хартия, след като са преминали изпражнения.

Ако имате хемороиди, важно е да се опитате да избягвате запека, тъй като това означава, че трябва да се напрягате прекомерно при  преминаването на изпражненията, което увеличава натиска върху хемороидите и ги прави в по-лошо състояние. Уверете се, че пиете много вода и ядете достатъчно фибри. Ако вашите хемороиди стават много проблематични и неудобни, потърсете съвета на вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!