168 ден от бременността

Вие сте в 24 седмица. Бебето ви днес:

С напредването на бременността скелета на бебето ви започва да се втвърдява, отразявайки повече от ултразвуковия лъчи и отливането на черни сенки. В едно такова сканиране челото хвърля сянка и вече не позволява мозъка да бъде лесно видян. Въпреки че сте добре уредени в благосъстоянието на бременността си, уверете се, че поддържате всички тези навици за здравословен начин на живот, които сте установили.

Бременна сте от почти шест месеца и се чувствате много добре. Не позволявайте това да ви направи самодоволна. Въпреки че вашето бебе е добре развито от този етап, важно е да се грижите максимално здравето му  и за вашето собствено като продължавате да се храните добре и да се грижите за себе си. Промени като например спиране на тютюнопушенето или пиенето на алкохол, вероятно ще бъдат част от нормалния ви начин на живот сега, за разлика от нещо, което трябва да мислите и да работите усилено. Ако не сте успели да промените начина си на живот, за да станете по-здрави, тогава никога не е твърде късно да започнете. Всички промени, които направите сега, ще са от полза както за вас, така и за вашето бебе.

Ще трябва да адаптирате рутинните упражнения, ако правите такива в тези по-късни етапи, гарантирайки си, че ще продължите да сте активни и в идеалния случай да правите някаква физическа активност всеки ден, дори ако това е само 20-минутна разходка. Също така поддържа ежедневните си Кегел упражнения и след като бебето се роди, ще бъдете благодарни, че сте ги правили.

Фокусирай се върху татковците:

Здравей, татко е.

Не се страхувайте да говорите с бебето си. Като начало то ще разпознае звуците с по-ниско ниво, като например дълбоките мъжки гласове, както и по-високите звуци, като гласа на партньорката ви. Това е добре за вас, тъй като това означава, че има достатъчно време за вашето бебе, за да се опознае с гласа ви, преди то да се роди. След раждането, вашето бебе ще разпознае гласа ви и това ще има успокояващ ефект.