Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  24 седмица  и 1 дни. Бебето ви днес:

От тази седмица във врата, гърдите и гърба на вашето бебе се натрупва мазнина, за да се използва тя след раждането за производство на топлина и енергия. В момента бебето няма контрол върху температурата си, която ефективно се поддържа на перфектно ниво от плацентата. Тази седмица помислете за започване на разговори с вашия работодател за предстоящия си отпуск по майчинство.

Попитайте лекар:

Лекарят ви измерва и ви казва, че плода изглежда малко за датата на очаквания термин. Какво означава това?

Това означава, че вашето бебе изглежда малко за вашия етап на бременността, но това не означава непременно, че има проблем. Ще ви бъде направено сканиране за точно измерване, за да може развитието на вашето бебе да бъде старателно проверено. Понякога бавното нарастване се дължи на състояние, наречено ограничение на вътрематочния растеж или забавяне на вътрематочния растеж. Това може да се дължи на проблем с плацентата, множество бебета или сърдечни заболявания при майката, засягащи хранителните вещества, достигащи до бебето. Прееклампсия също може да  предизвиква забавяне в растежа, както и употребата на тютюн, алкохол и наркотици.

Тъй като сте на повече от половината от бременността си до сега и вероятно се вижда ясно в какво състояние сте, сигурно вече сте казали на шефа си, че сте бременна. Но просто да информирате вашата компания не е достатъчно – трябва да знаете всички подробности, които се отнасят до предстоящия ви отпуск по майчинство и какво ще се случи, ако решите да спрете да работите преди раждането на бебето. Говорете с представител на човешки ресурси, за да обсъдите политиките на вашата фирма по отношение на майчинството и отпускът по майчинство.

Фокусирай се върху тялото ви:

Разтеглива кожа:

Възможно е да сте развили стрии поради бързото разтягане на кожата си, докато наддават на теглото през бременността. Първоначално тези марки са розови или  червени и могат да бъдат сърбящи. След бременността, стрии избледняват до по-лек сребрист цвят и стават по-малко очевидни. Те обикновено се срещат по гърдите, корема, бедрата и бедрата и засягат по-голямата част от бременните жени.

Стриите могат да бъдат генетични и е по-вероятно да се появя колкото по-възрастни сте, защото при по-възрастните кожата е по-малко еластична. Овлажняването на кожата няма да предотврати стриите, но това може да помогне да се запази тя гладка и свежа. Комбинацията от упражнения и здравословно хранене може да сведе до минимум скоростта, с която наддавате тегло.

Всъщност

Може да отговаряте на условията за отпуск по закон. Трябва да сте работили при работодател поне 12 месеца (1250 часа през последните 12 месеца), за да ползвате платено майчинство.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!