80 ден от бременността

Вие сте в 12 седмица от бременността и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и три дни или това е 80 ден от бременността.

Бебето ви днес

Тъй като бебето плува в амниотичната течност, крайниците му сега са по-добре развити, което му позволява да прави много движения. Устните и пръстите, които сега са напълно разделени стимулират сетивните му усещания.

Лицето ви прилича ли на пъпчивото такова от тийнейджърските ви години? Не се притеснявайте, пак са виновни хормоните и това ще премине. Кожата ви вероятно ще се промени по време на бременността. Някои жени откриват, че развиват пъпки или акне при бременност, но това е твърде вероятно да се дължи на по високите нива на прогестерон. Обратно, може да получите суха кожа, също поради хормоните на бременността. Сухотата може да се влоши над корема, докато коремът ви расте вашата кожа се разтяга и може да получите стрии при бременност.

Луничките и пигментните петна могат да се потъмняват. Може да забележите и малки червени линии на гърдите или краката: те се наричат паякообразни нерви и се дължат на увеличеното кръвоснабдяване на кожата, което прави съдовете да се разширяват и да стават все по-видими. Други жени смята