103 ден от бременността

Вие сте в 14 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Един 3D ултразвук може да покаже ръцете на бебето, поставени пред лицето. Коленете изглеждат като „копчета“. Меката точка на главата на бебето може да се види: тя предпазва мозъка, като същевременно позволява бързото му развитие.

 

Може да получите някои комплименти, защото на този етап от бременността е вероятно  да изглеждате сияещи и в много добро здраве. Идеалният образ е жена с плътна блестяща коса и перфектна кожа, която има здравословен тен.

Подобреното състояние на кожата е благодарение на хормона естроген – хормоните на бременността могат да имат много  положителни ефекти, също и повишеното кръвоснабдяване на кожата – многото кръвоносни съдове под повърхността на кожата ви дават здравословен блясък или поне предпазват от това да изглеждате бледи и уморени. Жлезите също отделят повече секрети, придавайки на кожата си здравословен бляскав вид.

Отново поради хормоналните промени, косата ви може да изглежда по-гъста. По-малко коса, отколкото е нормално, пада по време на бременността и косата расте по-бързо. След раждането може да откриете, че косата ви пада повече от нормалното, докато губите косата, която е изградена през деветте месеца. Нормалната загуба на коса е около 100-125 косъма на ден, след раждането може да загубите 500 косъма на ден.

Ако изглеждате бледи и се чувствате уморени, говорете с вашия лекар, защото може да сте анемични и да се наложи да увеличите приема на желязо. През второто тримесечие комбинацията от гъста, пищна коса, розови бузи и по-малко дискомфорт при бременност може да ви накара да изглеждате така, сякаш сияете.