Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 14 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Един 3D ултразвук може да покаже ръцете на бебето, поставени пред лицето. Коленете изглеждат като “копчета”. Меката точка на главата на бебето може да се види: тя предпазва мозъка, като същевременно позволява бързото му развитие.

 

Може да получите някои комплименти, защото на този етап от бременността е вероятно  да изглеждате сияещи и в много добро здраве. Идеалният образ е жена с плътна блестяща коса и перфектна кожа, която има здравословен тен.

Подобреното състояние на кожата е благодарение на хормона естроген – хормоните на бременността могат да имат много  положителни ефекти, също и повишеното кръвоснабдяване на кожата – многото кръвоносни съдове под повърхността на кожата ви дават здравословен блясък или поне предпазват от това да изглеждате бледи и уморени. Жлезите също отделят повече секрети, придавайки на кожата си здравословен бляскав вид.

Отново поради хормоналните промени, косата ви може да изглежда по-гъста. По-малко коса, отколкото е нормално, пада по време на бременността и косата расте по-бързо. След раждането може да откриете, че косата ви пада повече от нормалното, докато губите косата, която е изградена през деветте месеца. Нормалната загуба на коса е около 100-125 косъма на ден, след раждането може да загубите 500 косъма на ден.

Ако изглеждате бледи и се чувствате уморени, говорете с вашия лекар, защото може да сте анемични и да се наложи да увеличите приема на желязо. През второто тримесечие комбинацията от гъста, пищна коса, розови бузи и по-малко дискомфорт при бременност може да ви накара да изглеждате така, сякаш сияете.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

102 ден от бременността

Previous article

104 ден от бременността

Next article