Прегледана и обновена на 01-08-2012

През бременността със сигурност ще ви се случи да се борите в леглото със самата себе си, опитвайки се да се настаните удобно в различни пози преди да заспите. За съжаление Вашите редовни и обичайни пози за разкошен сън може вече да не вършат работа по време на бременността, особено в горещите летни дни. Да се стигне до тук има редица причини, които причиняват един дискомфорт у самите вас. Разбира се има няколко позиции които може да опитате и да прецените дали ще ви отведат в така чаканата нощна почивка или може да си вземете от най – близкия магазин една хубава възглавница за бременни която да е ваш пръв приятел по време на цялата бременност.

най - добрите позиции за заспиване по време на бременността

Защо ми е толкова неудобно в моите нормални пози за спане при бременност?
Когато сте бременна тялото ви преминава през различни промени. Тези промени са склонни да нарушат обичайният ви спокоен сън и вече да не вие така удобно нощем в леглото. Причините могат да бъдат следните:
– Увеличаване размера на корема
– Болки в гърба
– Киселини в стомаха
– Недостиг на въздух
– Безсъние

Кои са най – добрите пози за спане при бременност?
Най – добрите пози за заспиване и добър сън за бременната жена е позата „SOS“ т.е на една страна. Доказано е, че е по – добре да се спи на лявата страна, защото спането на лявата страна ще увеличи през нощта количеството на кръвта и хранителните вещества, които достигат до бебето. Една добра практика е да си държите краката сгънати от коленете и да сложите една пухена възглавница за бременни между краката си.
Ако имате болки в гърба, изпробвайте позата „SOS“ т.е на една страна и се опитайте да поставите възглавница една малка възглавница под корема си за да ви е още по – удобно през нощта и да спите като къпано бебе.
Ако имате кисели в стомаха през нощта, може да искате да опитате да подпрете горната част от тялото с възглавници.
В края на бременността може да изпитате недостиг на въздух, опитайте се да лежите на една страна или се подпрете с възглавници.

Тези предложения може да са малко, но напълно ще ви покрият вашите нужди, особено ако сте свикнали да спите по гръб или по корем. Имайте в предвид че не може да останете цяла нощ в една поза така че експериментирайте и намерете вашата поза за спане по време на бременността.

Какви пози за спане при бременност трябва да се избягват?
Спането по гръб е една от позициите които трябва да се избягва. Тази поза също така може да предизвика проблеми с гърба, дишането, храносмилателната система, хемороиди, ниско кръвно налягане и намаляване на кръвообращението към вашето сърце.
Също така спането по корем не е препоръчително. Когато сте в по – напреднала бременност, корема се подлага на физически промени, затова каквото и да правите едва ли спането по корем ще е най – удобната поза за спане по време на бременност.

Но каквито и пози да видите и да ви показват, знайте че вие сте движещата сила и само вие ще прецените коя поза да изберете за вашето удобство и вашите сладки сънища.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.2 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Андропауза

Previous article

Закаляване на Детето

Next article