Прегледана и обновена на 04-02-2019

Мъчи ви Безсъние при Бременност. Не се притеснявайте безсънието при бременни жени не може да навреди на вас или на вашето бебе, разбира се ако е в допустими граници. Тук ще опишем нашите съвети против безсъние при бременност, за да може да спите като ангелчета. Безсънието през бременността е доста често срещано явление при бременните жени.

Причини за Безсъние при Бременност:
Да знаем през този период може се чувстване неудобно, хормоните бушуват във вас, получавате киселини, трябва да ставате до тоалетна през нощта, вашите крака може да са подути или просто сте развълнувани и притеснени от това което предстои.

Ето и нашите съвети за сън, как да се преборите с безсъние при бременност и да заспивате по–бързо: безсъние по време на бременност


– Вземете топла вана преди лягане. Това ще помогне да се отпуснете и може да помогне за облекчаване на изморените ви крака.
– Един чай преди лягане действа успокояващо и ще помогне при безсъние при бременност.
– Опитайте с малко стречинг вечер, но не точно преди лягане, защото може да превъзбудите вашият онанизъм и мускулите му.
–  Направете дихателни упражнения преди да заспите. Така ще облекчите натрупалото се напрежение и притеснения през деня.
– Не прекалявайте с храната вечер, по този начин ще намалите киселините.
– Ограничете приема на течности преди самото лягане. Запомнете, че вие трябва да сте добре хидратирани, но знайте че колкото повече вода пиете преди лягане, толкова по – вероятно е да ставате до тоалетната през нощта и да се събуждате.
– Обмислете използването на специална възглавница за бременни (вижте статията Възглавница за бременни). Ако нямате такава може да използвате две възглавници – едната за гърбът ви, а другата да подпира вашият корем. Много жени споделят, че такава възглавница ги е отървала от безсъние при бременност
– Избягвайте кафе, шоколад и храни съдържащи кофеин в късния следобед.
– Използвайте допълнителна възглавница под коленете през деня, която да предотвратите подуване на краката през вечерта
– Уверете се, че вашата стая е тиха, уютна и температурата през нощта ще е подходяща за вас. Ако поради една или друга причина има някакви шумове или светлини, може да използвате тапи за уши или да покриете вашите очи с лента (като по филмите).
– Ако след всички тези съвети не заспите в първите 20 – 30 минути лекарите съветват да станете. Отидете в другата стая почете книга, списание или си пуснете някои филм, а когато ви се приспи достатъчно веднага се гушнете в спалнята при вашият съпруг.

Надяваме се да ви помогнат изброените съвети за сън и по – точно как да се преборите с безсънието при бременност. Ако и вие знаете някоя хитрост, може да я споделите с нас!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Диария

Previous article

Вагинални Промивки

Next article