78 ден от бременността

Вие започвате 12 гестационна седмица от бременността и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и един ден или това е 78 ден от бременността.

Бебето ви днес

Въпреки че на ехограф може да изглежда сякаш бебето ви е покой на гърба си, течността в амниотичната торбичка означава, че то се носи в почти безтегловна среда и може лесно да се движи във всяка позиция в матката. През тази последна седмица от първия ви триместър, вероятно сте получите първото си 3D ултразвуково сканиране и ще видите бебето си за първи път.

Вие и вашият партньор сте достигнали вълнуващо събитие. Ще имате първия си ултразвук и ще може да видите развитието на бебето си; това може да ви помогне да се почувствате по-близо до него. За много мъже, да видят бебето на ехограф може да бъде първият път, в който за тях бременността се превръща в реалност.

При това сканиране, дължината на вашето бебе ще бъде измерена (вижте 79 ден от бременността) и това ще бъде използвано, за да се разбере възрастта му. До около 12 седмици от бременността, всички бебета растат с приблизително една и съща скорост, така че независимо дали вие и партньора ви сте високи или ниски, по това време вашето бебе ще бъде със същия размер като