Прегледана и обновена на 10-11-2020

Вие преминавате през 9 седмица от бременността. Днес сте точно в 8 седмица и 6 дни или това е 58 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Едно 3D ултразвуково сканиране ще покаже как бебето стои свито в матката и вече започва да прави движения. Не е много дълго и времето, в което да си запишете първи пренатален час и да се видите с Вашия лекар.

След няколко седмици ще имате първоначалната си среща при лекаря. (вижте 71 ден от бременността)  Ако все още не сте си уговорили среща за това, свържете се със специалист, за да го уредите. Може да имате избор или да нямате такъв. Ако сте направили избор – ок, но ако не сте се спрели на гинеколог, говорете с жени, които познавате в района, които имат бебета, за да разберат за техния опит. Започнете да мислите сега за всички въпроси, които искате да попитате вашия лекар. Добра идея е да ги запишете. Също така направете предварителен списък на подробности на вашата медицинска история и всякакви симптоми на бременност.

Раждане у дома

Това е първата ви бременност. Може ли да родите вкъщи? Ако сте в добро здраве и нямате усложнения, раждане в дома ви е опция. Малко жени у нас се радват на опита от раждане в дома, макар че те могат да се чувстват значително по-добре с познатите кръгове и хора. Някои жени намират раждането по-лесно, когато влязат във вода или у дома или на басейн за раждане, който е бил закупен или нает. Няма проблем за това като цяло, но трябва да се посъветвате с вашия лекар. Трябва да избягвате всички рисковете. Ако има история надълго или сложно раждане в семейството, бебето ви е седалищно, има проблеми с пъпната връв или плацентата, вие сте с голямо  наднормено или нездравословно тегло, или страдате от състояния като диабет, може да е полезно да се притеснявате от предпазливост.. Може да искате да имате домашно раждане обаче е разумно да слушате експертите. Раждането на здраво бебе е най-важното нещо.

Справяне с настинките

Лекарства за настинка съдържат разнообразие от съставки, включително антихистамини, които е най-добре да бъдат избягвани по време на бременност. Проверете означенията и говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемате някакви лекарства. Опитайте естествени средства, като инхалации на пара или солени спрейове преди да прибягвате до лечение.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!