62 ден от бременността

Вие преминавате през 9 седмица от бременността. Днес сте точно в 8 седмица и 6 дни или това е 58 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Едно 3D ултразвуково сканиране ще покаже как бебето стои свито в матката и вече започва да прави движения. Не е много дълго и времето, в което да си запишете първи пренатален час и да се видите с Вашия лекар.

След няколко седмици ще имате първоначалната си среща при лекаря. (вижте 71 ден от бременността)  Ако все още не сте си уговорили среща за това, свържете се със специалист, за да го уредите. Може да имате избор или да нямате такъв. Ако сте направили избор – ок, но ако не сте се спрели на гинеколог, говорете с жени, които познавате в района, които имат бебета, за да разберат за техния опит. Започнете да мислите сега за всички въпроси, които искате да попитате вашия лекар. Добра идея е да ги запишете. Също така направете предварителен списък на подробности на вашата медицинска история и всякакви симптоми на бременност.

Раждане у дома

Това е първата ви бременност. Може ли да родите вкъщи? Ако сте в добро здраве и нямате усложнения, раждане в дома ви е опция. Малко жени у нас се радват на опита от раждане в дома, макар че те могат да се чувстват значително по-добре с познатите кръгове и хора. Някои жени намират раждането по-лесно, когато влязат във вода или у