238 ден от бременността

Вие сте в 34 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Отблизо на лицето на бебето ясно показва формата на устните и леко разделени клепачи.  На едно ехографско изображението ясно ще се види сянка от едната страна на бебето, което е стената на матката, която на този етап от бременността винаги ще бъде много близо до вашето бебе.

Ако сте взели решение да имате домашно раждане, ще трябва да сте сигурни, че сте напълно подготвени своевременно. Жените ражат бебета в дома си от поколения,  едва през 20-ти век те започват да раждат в болнични условия. Ако обмисляте раждане у дома, не забравяйте, че по-голямата част от бременностите и ражданията са нормални и не се нуждаят от медицинска намеса. Бъдете сигурни, че ако сте решили да имате домашно раждане и след това да промените мнението си, например, ако решите, че искате епидурална упойка или акушерката ви съветва, че бебето се нуждае от помощ, ще бъдете прехвърлени в болница. Връзката ви с акушеркат е още по-важна, ако раждате у дома, тъй като тя ще бъде единствената ви медицинска помощ.

Попитайте лекар:

За какви допълнителни неща трябва да мислите, ако ще правитедомашно раждане?

Нека всички елементи, от които се нуждаете за раждането бъдат събрани на мястото, на което възнамерявате да родите  и е препоръчително да организирате вашите артикули отделно от елементите на бебето. Освен практични предмети, като например дрехи, тоалетни принадлежности и санитарни подложки, може да искате да имате под ръка музика, телефонни номера и камера. Добре е да имате добре зареден хладилник, така че направете списък с храни, с които да се запасите. Това ще ви помогне по време на раждането и през първата седмица на родителството. Вашето бебе ще се нуждае от пелени, памучни кърпи, бодита, дрехи, чаршафи и одеяла. Ако имате други деца, може да се наложи да се погрижите за тях.

Въпреки че планирате да имате бебе у дома, има обстоятелства, при които може да се наложи да бъдете прехвърлени в болница. Това може да се случи преди, по време