Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 34 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Отблизо на лицето на бебето ясно показва формата на устните и леко разделени клепачи.  На едно ехографско изображението ясно ще се види сянка от едната страна на бебето, което е стената на матката, която на този етап от бременността винаги ще бъде много близо до вашето бебе.

Ако сте взели решение да имате домашно раждане, ще трябва да сте сигурни, че сте напълно подготвени своевременно. Жените ражат бебета в дома си от поколения,  едва през 20-ти век те започват да раждат в болнични условия. Ако обмисляте раждане у дома, не забравяйте, че по-голямата част от бременностите и ражданията са нормални и не се нуждаят от медицинска намеса. Бъдете сигурни, че ако сте решили да имате домашно раждане и след това да промените мнението си, например, ако решите, че искате епидурална упойка или акушерката ви съветва, че бебето се нуждае от помощ, ще бъдете прехвърлени в болница. Връзката ви с акушеркат е още по-важна, ако раждате у дома, тъй като тя ще бъде единствената ви медицинска помощ.

Попитайте лекар:

За какви допълнителни неща трябва да мислите, ако ще правитедомашно раждане?

Нека всички елементи, от които се нуждаете за раждането бъдат събрани на мястото, на което възнамерявате да родите  и е препоръчително да организирате вашите артикули отделно от елементите на бебето. Освен практични предмети, като например дрехи, тоалетни принадлежности и санитарни подложки, може да искате да имате под ръка музика, телефонни номера и камера. Добре е да имате добре зареден хладилник, така че направете списък с храни, с които да се запасите. Това ще ви помогне по време на раждането и през първата седмица на родителството. Вашето бебе ще се нуждае от пелени, памучни кърпи, бодита, дрехи, чаршафи и одеяла. Ако имате други деца, може да се наложи да се погрижите за тях.

Въпреки че планирате да имате бебе у дома, има обстоятелства, при които може да се наложи да бъдете прехвърлени в болница. Това може да се случи преди, по време на, или след раждането и така, въпреки че може да не искате да обмисляте този развой, имайте спешна чанта, опакована за всеки случай.

Време е да помислите:

Тест за стрептокок на група Б

Десет до 30 процента от бременните жени носят стрептококови  бактерии във вагината или ректална област. Известен стрептокок група Б, обикновено е безвреден при възрастни, но може да причини рядка и сериозна инфекция при новородени, ако не се лекува. Много жени сега редовно се проверяват за такива бактерии, особено на 35-37 седмици от бременността. Ако резултатът е положителен, антибиотично лечение може да се даде по време на раждането, което ще намали риска бебето да се зарази. Тестът е много прост и включва вземане на проба с тампон от областта около вагината и ректума и  резултатите обикновено са готови в рамките на 24-48 часа. Ако се открие наличие на такива стрептококи –  лечението се дава веднага след започване на раждането, за да има по-малък риск за бебето. Възможно е да се заразите инфекцията и при втора бременност, дори ако не сте я имали при първи път.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!