215 ден от бременността

Вие сте в  30 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

При едно ехографско изследване бебето много често се вижда, че държи пъпната си връв. Пъпната връв е покрита от гъсто желе, което я предпазва от любопитство и любопитни пръсти.

Ако искате да имате атмосфера на раждане с допълнителна подкрепа, помислете дали да не се обърнете към специализиран родилен център. Родилните центрове дават на майките  опит, различен от този на болницата. Акцентът е върху естествено раждане. Те могат да бъдат прикрепени към болница или да са отделен обект. Някои болници имат родилен център в родилното отделение. Тъй като по-голямата част от жените раждат, без да се нуждаят от медицинска намеса, тези центрове предоставят добра алтернатива на медицинската среда. Средата в родилния център има тенденция да бъде по-спокойна и гъвкава от болничната такава. Ще имате непрекъсната подкрепа от комбинация от родилни сестри и акушерки. Вашият лекар може да бъде свързан с център за раждане. Освен това, медицинският екип в тези центрове е много опитен при раждането без медицинска намеса. Всички тези фактори увеличават шансовете ви за по-лесно раждане. За да родите в такъв център, трябва да сте имали неусложнена бременност и е малко вероятно да се изисква специализирана медицинска помощ или наблюдение на раждането. Ако сте получили някакви усложнения, ще бъдете прехвърлени в най-близката болница, въпреки че това е рядко срещано.

Попитайте лекар:

Искате да родите в къщи. Могат ли по-големите ви деца, да присъстват при раждането?

В Бъкгария не е прието масово да се ражда у дома. Няма нищо по-прекрасно или чудотворно от раждането на бебе и е естествено да искате по-големите ви деца да присъстват и да го наблюдават сами. Въпреки това, помислете за това внимателно, преди да им кажете „давайте“. От една гледна точка –  дори и най-лесното ражданбе е болезнено, а малките деца ще бъдат отчаяни да видят мама в такава болка. Нещо повече,  може да бъдете леко обезсърчени да видят своя нов брат ил