Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  30 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

При едно ехографско изследване бебето много често се вижда, че държи пъпната си връв. Пъпната връв е покрита от гъсто желе, което я предпазва от любопитство и любопитни пръсти.

Ако искате да имате атмосфера на раждане с допълнителна подкрепа, помислете дали да не се обърнете към специализиран родилен център. Родилните центрове дават на майките  опит, различен от този на болницата. Акцентът е върху естествено раждане. Те могат да бъдат прикрепени към болница или да са отделен обект. Някои болници имат родилен център в родилното отделение. Тъй като по-голямата част от жените раждат, без да се нуждаят от медицинска намеса, тези центрове предоставят добра алтернатива на медицинската среда. Средата в родилния център има тенденция да бъде по-спокойна и гъвкава от болничната такава. Ще имате непрекъсната подкрепа от комбинация от родилни сестри и акушерки. Вашият лекар може да бъде свързан с център за раждане. Освен това, медицинският екип в тези центрове е много опитен при раждането без медицинска намеса. Всички тези фактори увеличават шансовете ви за по-лесно раждане. За да родите в такъв център, трябва да сте имали неусложнена бременност и е малко вероятно да се изисква специализирана медицинска помощ или наблюдение на раждането. Ако сте получили някакви усложнения, ще бъдете прехвърлени в най-близката болница, въпреки че това е рядко срещано.

Попитайте лекар:

Искате да родите в къщи. Могат ли по-големите ви деца, да присъстват при раждането?

В Бъкгария не е прието масово да се ражда у дома. Няма нищо по-прекрасно или чудотворно от раждането на бебе и е естествено да искате по-големите ви деца да присъстват и да го наблюдават сами. Въпреки това, помислете за това внимателно, преди да им кажете “давайте”. От една гледна точка –  дори и най-лесното ражданбе е болезнено, а малките деца ще бъдат отчаяни да видят мама в такава болка. Нещо повече,  може да бъдете леко обезсърчени да видят своя нов брат или сестра да излизат от тялото ви, вероятно покрити с различни вещества. След като казахме това, много деца се справят с преживяването добре, ако знаят какво да очакват, така че очертайте всичко и обяснете, че всички викове, крясъци или псувни от ваше име са необходими, за да помогнат на бебето. Можете също така да споменете, че може да плачете или дори да повърнете, просто така че да са подготвени. Нека знаят, че трябва да очакват доста кръв, а  бебето ви ще бъде прикрепено към доста страховито ,,кабел”.

 

Домът е там, където е сърцето:

Перспективата за спане в собственото ви легло и да бъдете обгрижени от хората, които ви обичат са достатъчно основание да се избере домашното раждане. Естествено е да се чувствате по-малко потискани у дома и може да сте по-склонни да се движите повече и за по-дълго, да бъдете толкова гръмогласни, колкото искате, използвайте гравитацията и опитайте различни родилни позиции, всички от които могат да направят раждането по-кратко и по-лесно. Акушерката ще ви обясни със съветите й какво да направите. В големия ден бъдете гъвкави: мoже да искате да се отправите към болницата.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

214 ден от бременността

Previous article

216 ден от бременността

Next article