204 ден от бременността

Вие сте в 29 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Изображение на ехограф ви показало, че очите на детето са отворени за кратък преглед. Не е напълно тъмно в рамките на матката и в по-напредналата бременност може да прониква повече светлина вътре. Вашето бебе постепенно ще асимилира тази информация. Бъдете готови да прекарвате повече време в чакалнята пред кабинета на гинеколога си от сега нататък, тъй като той ще иска да ви вижда по-често.

Важно е да запомните, че бременността ви е естествен и здравословен процес, но с по-редовни пренатални назначения и много време, прекарано в чакалнята пред кабинета на лекаря, понякога ще сте заобиколени от хора с различни медицински състояния и може да започнете да чувствате, че имате медицински проблем.

При всяко пренатално назначаване ще бъдете помолени за проба от урината, която се проверява за наличие на протеин. Ако откриете, че става все по-трудно да дадете пробата си в малкия стерилен контейнер, който ви е даден, не се притеснявайте. Необходимо е малко количество урина, така че ако не виждате нищо просто започнете да уринирате и след това преместете контейнера под потока, за да уловите малко. Урината е стерилна – освен ако нямате инфекция на пикочните пътища, така че не се притеснявайте, ако малко попадне  по ръцете ви- просто ги измийте старателно след това.

Редовните срещи с Вашия лекар отнемат време от деня ви, но те предлагат успокоение, че всичко е наред с вашето бебе.

Попитайте лекар:

Знаете, че бебето ви има синдром на Даун. Как можете да се подготвите?

Знаейки сега, това ще ви даде време да  премислите факта, че вашето бебе ще има синдром на Даун. Няма да ви трябват специални уреди или играчки, когато бебето ви се роди, но ще имате нужда от емоционална подкрепа, така че се обърнете към хората, които според вас най-добре ще ви дадат такава. Свържете се с асоциация на синдрома на Даун за информация и подкрепа, включително получаване на връзка с родители на деца със синдром на Даун чрез вашата локална г