Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 29 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Изображение на ехограф ви показало, че очите на детето са отворени за кратък преглед. Не е напълно тъмно в рамките на матката и в по-напредналата бременност може да прониква повече светлина вътре. Вашето бебе постепенно ще асимилира тази информация. Бъдете готови да прекарвате повече време в чакалнята пред кабинета на гинеколога си от сега нататък, тъй като той ще иска да ви вижда по-често.

Важно е да запомните, че бременността ви е естествен и здравословен процес, но с по-редовни пренатални назначения и много време, прекарано в чакалнята пред кабинета на лекаря, понякога ще сте заобиколени от хора с различни медицински състояния и може да започнете да чувствате, че имате медицински проблем.

При всяко пренатално назначаване ще бъдете помолени за проба от урината, която се проверява за наличие на протеин. Ако откриете, че става все по-трудно да дадете пробата си в малкия стерилен контейнер, който ви е даден, не се притеснявайте. Необходимо е малко количество урина, така че ако не виждате нищо просто започнете да уринирате и след това преместете контейнера под потока, за да уловите малко. Урината е стерилна – освен ако нямате инфекция на пикочните пътища, така че не се притеснявайте, ако малко попадне  по ръцете ви- просто ги измийте старателно след това.

Редовните срещи с Вашия лекар отнемат време от деня ви, но те предлагат успокоение, че всичко е наред с вашето бебе.

Попитайте лекар:

Знаете, че бебето ви има синдром на Даун. Как можете да се подготвите?

Знаейки сега, това ще ви даде време да  премислите факта, че вашето бебе ще има синдром на Даун. Няма да ви трябват специални уреди или играчки, когато бебето ви се роди, но ще имате нужда от емоционална подкрепа, така че се обърнете към хората, които според вас най-добре ще ви дадат такава. Свържете се с асоциация на синдрома на Даун за информация и подкрепа, включително получаване на връзка с родители на деца със синдром на Даун чрез вашата локална група за подкрепа.

Раждане без помощ:

Раждането без медицинска помощ от акушерка или лекар може да изглежда малко лудо, но малка част от жените смятат, че така нареченото “свободно раждане” е най-добрият начин да посрещнат бебето си в света. Някои майки планират безусловно домашно раждане след като имат отрицателен опит по време на предишно такова, а други искат раждането им да бъде “естествено”, “лично” и лишено от медицинска намеса.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

203 ден от бременността

Previous article

205 ден от бременността

Next article