Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 седмица и  6 ден. Бебето ви днес:

Изчисляването на размера на вашето бебе чрез измерване от върха на матката до предната част на тазовата кост може да ви даде ориентировъчна представа. Вашето бебе може все още да не е преминало в таза и количеството течност около него е променливо. Новородените бебета могат плътно да държат пръста на някого поради рефлекса на хване нещо, това вече функционира и в матката. Вътре в матката вашето бебе е разработило силен рефлекс за хващане. Хватката е толкова силна след раждането, че може да издържи теглото на бебето ви. Този хватка рефлекс продължава, докато бебето ви стане на около шест месеца, тогава то ще има по-голям избор дали да хване даден предмет или не. Интересното е, че вашето бебе също има подобен рефлекс в крака. Друго рефлексно действие причинява на краката да се разстилат, ако страната на стъпалото е погален. Тези рефлекси и други изглежда са доста примитивни в природата и въпреки че се смята, че те предпазват бебето, точната функция на всеки рефлекс не е напълно разбрана.

Попитайте лекар:

Вярно ли е, че естествените или водните раждания са най-добри за бебето?

Повечето експерти по раждане биха се съгласили, че едно вагинално раждане е най-безопасната форма на раждане – както за майката, така и за бебето. Също така обикновено се счита за безопасно да се използва водата като метод за облекчаване на болката в неусложненото раждане. Въпреки това, понякога не е възможно да се постигне вагинално раждане поради определени ситуации, които могат да възникнат по време на бременността или на самия родилен процес. Ако възникне проблем с майката или бебето, медицинският екип ще ви посъветва за най-сигурния начин за поява на бебето. Важно е да се мислите за вида на раждането, с който бихте предпочели и сте се чувствали комфортно, но бъдете готови да бъдете гъвкави и да видите как се развива раждането. Говорете с Вашия лекар, за да разберете дали има басейн за раждане, който можете да използвате в болницата. Освен че е ефективен начин да се отпуснете, с помощта на басейн за раждане може да се ускори идването на бебето. Смята се, че водата предизвиква прилив на хормона окситоцин, който предизвиква контракции.

Всъщност

Второто раждане обикновено е по-кратко от първото такова. Това обикновено означава по-лесно раждане, но второто дете може да бъде по-голямо от първото или да бъде позиционирано по различен начин. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

264 ден от бременността

Previous article

266 ден от бременността

Next article