Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 38 гестационна седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Ръката на това бебе е в положение, в което юмръкът е здраво положенен пред лицето. Всички движения на вашето мъниче помагат за изграждане на мускулна сила и координация, независимо дали е ритник или просто разклащане на пръстите. С предстоящо раждане, ще играете на чакащата игра. Оставането ви активни ще помогне времето да мине много по-бързо.

Силата на музиката:

Изследванията показват, че жените, които слушат музика по време на раждането са склонни да се чувстват по-малко стресирани и е по-малко вероятно да се нуждаят от облекчаване на болката. Има и някои доказателства, които предполагат, че бебетата, родени на съпровода на музиката, са по-спокойни. Едно проучване сравнява различни бийтове и установява, че класическите инструментални звуци са най-релаксиращи. Познатите мелодии и ритми могат да ви отвлекат от болката и-ако изберете правилната песен-това да ви помогне да  се съсредоточите върху дишането си. Подредете селекция от мелодии на вашия iPod добре преди да отидете да раждате. Изпробвайте селекция от музика, за да откриете това, което намирате за най-успокояващо или ободряващо. Раждането е нещо като мини маратон и слушането на правилните мелодии може просто да ви помогне да стигнете до финала. Ще си почивате много през следващите две седмици. С нарастването на фигурата и по-интензивното ви изморяване, ще е  естествено  да искате да седнете у дома и да се отдадете на почивка и спокойствие. Добре е да направите това, но е важно и да помните, че най-добрият начин да стимулирате раждането е да се поддържате активни. Нещо повече, хормоните, произведени от дори леко ходене, ще повдигнат настроението ви и ще ви помогнат да се почувствате по-положително, когато започне раждането ви.

Опитайте се да си дадете една или две малки задачи всеки ден – може би среща приятел за обяд, отидете малко да поплувате, или купете някои елементи за бебето в последния момент- внимателно спрете и поставете краката си нагоре, когато се чувствате уморени. Бъдете разумни за вида дейности, които предприемате, и избягвайте всичко, което може да бъде изтощително или потенциално опасно; например, имайте предвид, че центърът на тежестта е далеч от равновесие в момента, и че смяната на тапети в детската стая или пренасяне на тежки хранителни стоки определено не трябва да бъде в списъка ви със задания.

Може да се почувствате така, сякаш животът ви е в момента на изчакване, затова е добре да запълните времето си по най-добрия възможен начин . Не забравяйте обаче, че само след няколко седмици ще имате вашето новородено, заемащо цялото ви време.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

266 ден от бременността

Previous article

268 ден от бременността

Next article