267 ден от бременността

Вие сте в 38 гестационна седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Ръката на това бебе е в положение, в което юмръкът е здраво положенен пред лицето. Всички движения на вашето мъниче помагат за изграждане на мускулна сила и координация, независимо дали е ритник или просто разклащане на пръстите. С предстоящо раждане, ще играете на чакащата игра. Оставането ви активни ще помогне времето да мине много по-бързо.

Силата на музиката:

Изследванията показват, че жените, които слушат музика по време на раждането са склонни да се чувстват по-малко стресирани и е по-малко вероятно да се нуждаят от облекчаване на болката. Има и някои доказателства, които предполагат, че бебетата, родени на съпровода на музиката, са по-спокойни. Едно проучване сравнява различни бийтове и установява, че класическите инструментални звуци са най-релаксиращи. Познатите мелодии и ритми могат да ви отвлекат от болката и-ако изберете правилната песен-това да ви помогне да  се съсредоточите върху дишането си. Подредете селекция от мелодии на вашия iPod добре преди да отидете да раждате. Изпробвайте селекция от музика, за да откриете това, което намирате за най-успокояващо или ободряващо. Раждането е нещо като мини маратон и слушането на правилните мелодии може просто да ви помогне да стигнете до финала. Ще си почивате много през следващите две седмици. С нарастването на фигурата и по-интензивното ви изморяване, ще е  естествено  да искате да седнете у дома и да се отдадете на почивка и спокойствие. Добре е да направите това, но е важно и да помните, че най-добрият начин да стимулирате раждането е да се поддържате активни. Нещо повече, хормоните, произведени от дори леко ходене, ще повдигнат настроението ви и ще ви помогнат да се почувствате по-положително, когато започне раждането ви.

Опитайте се да си дадете една или две малки задачи всеки ден – може би среща приятел за обяд, отидете малко да поплувате, или купете някои елементи за бебето в последния момент- внимателно спрете и поставете кракат