Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  35 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

През тази седмица белите дробове стават почти напълно функционални и могат да подкрепят бебето, ако се роди по-рано. Вашето бебе по това време все още се счита за недоносено и едва след 37 седмици, когато терминът е на близо. Не забравяйте, че това е време, което променя живота на вашия партньор, така че открийте положителни начини да го включите във времето, предхождащо раждането.

Има, разбираемо, много внимание върху жените, на които предстои раждане, но е важно да не пренебрегваме бащите. Вашият партньор може да се разтревожи от самото раждане, страхувайки се, че той може да не се справи добре с това, че е в родилната зала или просто дс е загрижен за това как ще му повлияе да ви види в болка и страдание. Някои мъже се чувстват виновни, че не могат да вземат своя дял от болката и да помагат повече по време на раждането. Освен да мисли за раждането, вашият партньор може да се притеснява от факта, че ще бъде отговорен за новороденото бебе само за няколко седмици! Говорете с партньора си, ако той изглежда тревожен и го ангажират колкото е възможно повече – от помагане за това да се справите с дискомфорта на бременността до  това да се подготвите за раждането. Ако сте написали план за раждане, разгледайте го сега и обсъдете какво може да се случи и как вашият партньор може да помогне в този изключителен ден.

Можете да практикувате позиции и техники за дишане за раждането, така че той да се чувства по-уверен в това да ви помогне да се справите. Ако е възможно, той може да отиде при вас на последните ви пренатални срещи, където може да обсъди всички притеснения, които има с лекаря.

Фокусирай се върху татковците:

Свърши ли ли сте всичко, което е ангажимент на бащите? Те включват:

  • Купете столче за кола и се уверете, че знаете как да го монтирате безопасно в колата. Не можете да напуснете болницата с новороденото без него.
  • Сглобете кошарата, ако ще използвате такава в ранните седмици.
  • Уверете се, че има място за съхранение на бебешките дрехи, спално бельо, пелени и други необходими принадлежности за бита.

Попитайте лекар:

Ще имате близнаците през следващата седмица, но ще можете ли да ги обичате и двете еднакво?

Въпреки че това може да бъде проблем, по-вероятно е един родител дава повече любов и внимание на бебето, което се нуждае най-много от това по това време. Възможно е също така, че напрежението от наличието на две бебета в къщата може да увеличи вероятността от забавено свързване, въпреки че това може да се случи и ако раждането е травматично; ако майката или бащата е изтощена; или ако на едното бебе е отнело повече време, за да се установи храненето, или е по-разстроено и плачещо от другото. Това не означава, че обвързването няма да се осъществи еднакво и към двете деца с течение на времето.

 

Във всяко семейство има неизбежни отливи и приливи от любов между родители и деца. Когато родител има две деца, родени по различно време, този родител може да обича едното дете различно от другото, но това не означава, че любовта, която един родител има към едното дете, е в ущърб на другото. Ако все още имате притеснения, говорете с Вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!