248 ден от бременността

Вие сте в  35 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

През тази седмица белите дробове стават почти напълно функционални и могат да подкрепят бебето, ако се роди по-рано. Вашето бебе по това време все още се счита за недоносено и едва след 37 седмици, когато терминът е на близо. Не забравяйте, че това е време, което променя живота на вашия партньор, така че открийте положителни начини да го включите във времето, предхождащо раждането.

Има, разбираемо, много внимание върху жените, на които предстои раждане, но е важно да не пренебрегваме бащите. Вашият партньор може да се разтревожи от самото раждане, страхувайки се, че той може да не се справи добре с това, че е в родилната зала или просто дс е загрижен за това как ще му повлияе да ви види в болка и страдание. Някои мъже се чувстват виновни, че не могат да вземат своя дял от болката и да помагат повече по време на раждането. Освен да мисли за раждането, вашият партньор може да се притеснява от факта, че ще бъде отговорен за новороденото бебе само за няколко седмици! Говорете с партньора си, ако той изглежда тревожен и го ангажират колкото е възможно повече – от помагане за това да се справите с дискомфорта на бременността до  това да се подготвите за раждането. Ако сте написали план за раждане, разгледайте го сега и обсъдете какво може да се случи и как вашият партньор може да помогне в този изключителен ден.

Можете да практикувате позиции и техники за дишане за раждането, така че той да се чувства по-уверен в това да ви помогне да се справите. Ако е възможно, той може да отиде при вас на последните ви пренатални срещи, където може да обсъди всички притеснения, които има с лекаря.

Фокусирай се върху татковците:

Свърши ли ли сте всичко, което е ангажимент на бащите? Те включват:

  • Купете столче за кола и се уверете, че знаете как да го монтирате безопасно в колата. Не можете да напуснете болницата с новороденото без него.
  • Сглобете кошарата, ако ще използвате такава в ранните седмици.
  • Уверете се