231 ден от бременността

Вие стре в 33 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Скоро бебето ви ще се приближава към момента, когато белите дробове могат напълно да го подкрепят след раждането. На 33 седмици обаче повечето бебета все още се нуждаят от помощ при дишането, ако се родят толкова рано. Вашето бебе редовно ще упражнява тези дихателни движения вътре. Изборът кой ще присъства при раждането с вас е голямо решение, така че започнете да мислите за това своевременно.

Можете да изберете кого искате да бъде с вас по време на раждането. Това е валидно за частните болници у нас, обикновено в държавните такива несе допуска такава опция и се следват строго изградени дългогодишни правила, които не подлежат на модернизация. Ако раждате в частна болница, може да поискате майка си, сестра или близък приятел да присътства  в допълнение към партньора си. Може да откриете също, че вашият партньор не е в състояние да бъде там, например ако е неизбежно той да бъде извън страната. Можете да поставите в плана си за раждането кой искате да бъде вашият партньор. Разбира се, ако ще питате някой друг, освен партньора ви, първо е добре да го обсъдите с него. Може да не е толкова развълнуван от идеята, че майка ви ще е тук, но обяснете спокойно защо я искате там. Не забравяйте, че това е специален повод и за него, както и той може да има свои собствени предпочитания за това кой да или да не присъства при раждането. Сега може да е и добър момент да обсъдите неща като дали искате видео, направено от раждането, но може да предпочетете партньора ви да ви подкрепя, вместо да се занимава с камерата!

Време е да помислите:

Активни класове по раждане:

Целта на активните класове по раждане е да накара жените да се чувстват добре в телата си и да им даде увереността, че имат умствените и физически резерви, за да имат успешно раждане. Класовете обикновено са подходящи независимо от нивото на фитнес, гъвкавостта и етапа на бременност. Активните класове по рождение насърчават ползите от йога и упражнения като физичес