Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие стре в 33 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Скоро бебето ви ще се приближава към момента, когато белите дробове могат напълно да го подкрепят след раждането. На 33 седмици обаче повечето бебета все още се нуждаят от помощ при дишането, ако се родят толкова рано. Вашето бебе редовно ще упражнява тези дихателни движения вътре. Изборът кой ще присъства при раждането с вас е голямо решение, така че започнете да мислите за това своевременно.

Можете да изберете кого искате да бъде с вас по време на раждането. Това е валидно за частните болници у нас, обикновено в държавните такива несе допуска такава опция и се следват строго изградени дългогодишни правила, които не подлежат на модернизация. Ако раждате в частна болница, може да поискате майка си, сестра или близък приятел да присътства  в допълнение към партньора си. Може да откриете също, че вашият партньор не е в състояние да бъде там, например ако е неизбежно той да бъде извън страната. Можете да поставите в плана си за раждането кой искате да бъде вашият партньор. Разбира се, ако ще питате някой друг, освен партньора ви, първо е добре да го обсъдите с него. Може да не е толкова развълнуван от идеята, че майка ви ще е тук, но обяснете спокойно защо я искате там. Не забравяйте, че това е специален повод и за него, както и той може да има свои собствени предпочитания за това кой да или да не присъства при раждането. Сега може да е и добър момент да обсъдите неща като дали искате видео, направено от раждането, но може да предпочетете партньора ви да ви подкрепя, вместо да се занимава с камерата!

Време е да помислите:

Активни класове по раждане:

Целта на активните класове по раждане е да накара жените да се чувстват добре в телата си и да им даде увереността, че имат умствените и физически резерви, за да имат успешно раждане. Класовете обикновено са подходящи независимо от нивото на фитнес, гъвкавостта и етапа на бременност. Активните класове по рождение насърчават ползите от йога и упражнения като физическа и умствена подготовка за раждане. Йога укрепва тялото, подобрява позата и кръвообращението и учи как да се използват техники за релаксация и дишане за облекчаване на стреса.

Както и пренаталните класове, активните класове ви позволяват да се срещате с други родители и да споделяте техните бременности. Недостатъкът е, че тези класове не са широко достъпни, така че те се заяват бързо и могат да бъдат скъпи. Попитайте Вашия лекар за местните класове. Ако не можете да намерите клас във вашия район, прочетете активна книга за раждане или помислете за това, че потърсите пренатален курс по йога. Активните класове по рождение ви учат как да работите с тялото си, за да родите бебето си по-бързо и по-лесно.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

230 ден от бременността

Previous article

232 ден от бременността

Next article