273 ден от бременността

Вие сте в 39 гестационна седмица от бременността. Бебето ви днес:

Бебето лесно може да се види в този късен етап от бременността, защото много голяма  част от околоплодната течност отсъства вече. Количеството на амниотична течност в този момент все още е изключително променливо, но обикновено е в областта 0,5 литра.               Използвайте това оставащо време до раждането, за да накарате партньора си да се справи лесно с това как може да ви помогне в големия ден. Добра идея е предварително да подготвите с партньора си и да разберете с какво той ще може да помогне след като започне раждането. Ако планирате да слушате музика по време на раждането, да напъвате във вана или да се разхождате наоколо, информирайте партньора си предварително какво мислите, че ще очаквате от него.

 

Практикувайте някои масажни движения и го научиете как да ги направи. Някои жени не могат да понасят да бъдат докоснати по време на раждането, но други намират за полезно да имат масаж на гърба си, или дори само ръцете и краката им да се масажират. Вие наистина няма да знаете какво работи за вас, докато не сте в същинския процес, но практикуването на масаж сега няма да навреди. Ако партньорът ви е ходил на пренатални класове с вас, той ще бъде запознат с техниките за дишане и релаксация. Може да е полезно за партньора ви да говори с приятели мъже или роднини, които наскоро са станали бащи. Да се чуе опитът на други хора и да се научите на някои неща, може да е много полезно.

Всъщност

Независимо от теглото им, повечето бебета на 40 седмици са приблизително с еднаква дължина. Деветдесет и пет процента са дълги между 45 cm и 55 cm. Дължината на новородените бебета е забележително последователна и се отнася до растежа на скелета, докато теглото при раждане може да варира значително.

За да избегнете всяка паника в последната минута:

  • Уверете се, че всички предметите за болничната чанта са налични. Може също да искате да закачите списък с всички екстри, които трябва да включите в по