Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 гестационна седмица от бременността. Бебето ви днес:

Бебето лесно може да се види в този късен етап от бременността, защото много голяма  част от околоплодната течност отсъства вече. Количеството на амниотична течност в този момент все още е изключително променливо, но обикновено е в областта 0,5 литра.               Използвайте това оставащо време до раждането, за да накарате партньора си да се справи лесно с това как може да ви помогне в големия ден. Добра идея е предварително да подготвите с партньора си и да разберете с какво той ще може да помогне след като започне раждането. Ако планирате да слушате музика по време на раждането, да напъвате във вана или да се разхождате наоколо, информирайте партньора си предварително какво мислите, че ще очаквате от него.

 

Практикувайте някои масажни движения и го научиете как да ги направи. Някои жени не могат да понасят да бъдат докоснати по време на раждането, но други намират за полезно да имат масаж на гърба си, или дори само ръцете и краката им да се масажират. Вие наистина няма да знаете какво работи за вас, докато не сте в същинския процес, но практикуването на масаж сега няма да навреди. Ако партньорът ви е ходил на пренатални класове с вас, той ще бъде запознат с техниките за дишане и релаксация. Може да е полезно за партньора ви да говори с приятели мъже или роднини, които наскоро са станали бащи. Да се чуе опитът на други хора и да се научите на някои неща, може да е много полезно.

Всъщност

Независимо от теглото им, повечето бебета на 40 седмици са приблизително с еднаква дължина. Деветдесет и пет процента са дълги между 45 cm и 55 cm. Дължината на новородените бебета е забележително последователна и се отнася до растежа на скелета, докато теглото при раждане може да варира значително.

За да избегнете всяка паника в последната минута:

  • Уверете се, че всички предметите за болничната чанта са налични. Може също да искате да закачите списък с всички екстри, които трябва да включите в последната минута.
  • Препоръчително е да носите древни пари в болничната си чанта, за да платите за паркирането и за напитки от вендинг машини.
  • Решете кой какво ще направи: така например, може би вашият партньор може да се подготви закуски.
  • Направете пробен пробег на пътуването до болницата и разучете най-кратките маршрути, където има вероятност да има трафик, търсене на преки пътища и откриване къде е най-вероятно да намерите място за паркиране. Също така разберете как да влезете в родилното през нощта.
  • Преди всичко, не се паникьосвайте.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

272 ден от бременността

Previous article

274 ден от бременността

Next article