91 ден от бременността

Честито вие преминахте успешно през 13 гестационна седмица от бременността или днес вие сте точно в 91 ден то бременността.

Бебето ви днес

При 2D черно-бяло ултразвуково сканиране – бебето се вижда като бялата област, а амниотичната течност е черна. Този тип сканиране е най-добрият начин да се измери дължината на вашето бебе на този етап. Хормоните ви са свършили цялата тежка работа, за да стабилизират бременността ви.

Сутрешното гадене по време на бременността обикновено утихва около началото на втория триместър. Смята се, че бързите хормонални промени, необходими за установяване и поддържане на бременността в ранните стадии, могат да причинят неразположението. До този етап бременността ви е добре установена и основните вътрешни органи и поддържащи системи на вашето бебе са напълно оформени, така че тези нива на хормоните започват да се стабилизират. Ето защо преминава и гаденето. Освен това има теория, че гаденето е начинът на тялото да предпази бебето ви от вредни вещества в ранните критични етапи на развитие, така че да останете естествено неразположени към алкохол и нездравословна храна например.

Ако гаденето и повръщането не са започнали да утихват от този етап, не се притеснявайте, тъй като при някои жени те продължават и във втория триместър. Консултирайте се с вашия лекар, ако се притеснявате за сериозността на проблема.

Попитайте вече реализираните майки

Партньорът ви не иска секс, откакто сте забременели. Ще ви пожелае ли отново?

Да! Въпреки че е трудно, опитайте се да не приемате нежеланието му да прави секс лично. Когато сте бременна, съпругът ви може да не иска да прави секс от страх да не нарани бебето или вас.

Говорете с лекаря си – той може да успее да успокои партньора ви, че не може да навреди на бебето по никакъв начин, като прави секс с вас. Той също така ще ви каже, че не е необичайно един от партньорите да изпита намале