Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 35 седмица и 4 дни: Бебето ви днес:

Сърцето на бебето ви ще бие доста бързо, между 110 и 160 удара всяка минута. Дори след раждането, сърцето на детето ще продължи да бие с тази скорост. Ще минат няколко години преди сърдечната честота да е 70 удара в минута, същото като на  възрастен. Белите дробове не стават напълно функционални до тези последни седмици, но сега се развиват важни процеси.

Ако си представите белия дроб като дърво, тогава “трахеята” е ствола на дървото. Това тогава образува няколко клона или “бронхи”, които разделят няколко пъти, като клонки, след това произвеждат най-деликатните структури: алвеолите или листата на дървото. В рамките на алвеолите ще се извършва обмена на газове. Алвеолите започват да се развиват на 24 седмици, но продължават да се увеличават по време на бременността. Алвеолите съдържат клетки, които произвеждат повърхностно активно вещество, за да ги държат отворени и те сега стават напълно функционални.

Към края на бременността има някои обстоятелства, при които може да се наложи да бъдете допуснати в болницата и да ви приемат на легло.

  • Ако имате контракции, но водите ви не са изтекли.
  • Ако развиете прееклампсия. Ще бъдат взети мерки за намаляване на вашето кръвно налягане.
  • Ако имате плацентарно разрушаване, където плацентата се отделя от матката.
  • Ако има някакви опасения за Вашето здраве или за това на вашето бебе, може да бъдете внимателно проследявани в болница. Ще се използва машина за мониторинг на плода, за да се провери сърдечния ритъм на бебето ви.

Фокусирай се върху тялото ви:

Поддържането на мускулна сила, разтягане и правене на нежни упражнения до раждането ще помогне на вашата поза, ще минимизира болките в гърба,  ще намали стреса върху вашия скелет  и така ще се чувствате много по-енергични и спокойни. Докато се чувствате добре и се придържате към насоките на лекаря, всичко с вас ще бъде наред. Най-важното е, че в този момент трябва да използвате здравия си разум и да слушате тялото си. Ако сте с болки, чувствате се уморени или имате замайване, незабавно посетете Вашия лекар и спрете да се упражнявате. Ще се чувствате уморени, носейки всичкото това допълнително тегло, така че коригирайте дейностите си съобразно вашето състояние. Това може да означава, че намалявате интензивността на вашето упражнение и съкращаването на  времето, но ако се чувствате добре, не спирайте да се упражнявате изцяло.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):