Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 35 седмица и 5дни. Бебето ви днес:

Много бебета все още ще имат добър обем на околоплодна течност около тях, но сенките от плацентата или от  страните на матката, съчетани със свитата позиция на плода, ще направи образа на бебето все  по-труден и по-труден за определяне.

Оттук насетне имате едва четири седмици до раждането, сега е времето да се уверите, че имате всички данни за контакт на партньора си и да знаете точно как да го откриете в случай, че нещата започнат, когато той е на работа. Може да му кажете да е внимателен и  да се увери, че телефонът му е включен и винаги е под ръка в последните няколко седмици и че не пътува много далеч.

Ако имате други деца или други зависими лица като домашни любимци, например куче, тогава трябва да организирате това, което ще се случи с тях, когато отидете в болницата. Може да обясните на по-големите деца какво предстои, за да бъдат подготвени, когато отиват да останат при баба или който ще се грижи за тях. Ако имате цезарово сечение, може да искате някой да обгрижва  по-големите ви деца и след като се приберете у дома от болницата. Уверете децата си, че ще се върнете и че не сте болни, но трябва да отидете в болницата, когато бебето започне да иска да се появи. В зависимост от възрастта на децата ви, можете да отидете с тях, за да си купите подарък за бебето или да им дадете специална работа, като например отваряне на всички нови подаръци. Подаръците от новороденото за по-възрастните му братя или сестри също са добър жест.

До раждането също се уверете, че вашето дете прекарва време с всички членове на семейството, които ще се грижат за него, докато сте в болницата. Това ще му помогне да се справи без вас без да се разстрои.

Попитайте лекар:

Бебето ви беше преждевременно родено и е в неонатологично интензивно отделение. Опитвате се да изцеждате млякото- това ще му помага ли?

Да, много. Кърмата помага да се гарантира, че естествен имунитет от майката се предава на бебето й  чрез нейното мляко. Тъй като недоносени бебета са по-склонни към инфекции, изцеждането на кърмата е чудесен начин да помогнете на вашето бебе, докато то е в кувиоз. Кърмата е много по-лесна за бебето да се смила: това е важно за недоносени бебета, тъй като храносмилателния им тракт може да бъде по-слабо развит от пълноценно родените такива. Това също е чудесен начин да се свържете  и да развиете връзката с вашето бебе. Това е вероятно да бъде време на значителен стрес за вас и може да се чувствате безпомощни, така че знаейки, че правите толкова голямо нещо, за да помогне на вашето бебе, ще помогне много и на вас.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

249 ден от бременността

Previous article

251 ден от бременността

Next article