176 ден от бременността

Вие сте в  25 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Профилът на бебето е добре оформен с ясно очертани нос, устни и брадичка. Вратът все още е доста къс, така че, както би показало едно образно изображение, главата все още е доста близо до гърдите.

Вашите пренатални класове ще ви дадат възможност да научите повече за раждането и живота с новородено и как да се адаптирате бързо и лесно към промените.

Ако сте решили да ходите още по-рано в бременността (виж 17 Седмици и 6 дни), може да придобиете завидна подготовка и да се пригодите към новите неща около бебето и родителството. Попитайте вашия лекар, приятели и персонала в болницата, където искате са раждате къде да намерите клас близо до вас. В класа може да ви се преподават, например, отпускащи дихателни техники или да ви разкажат за различните видове облекчение за болката. Някои болници също предлагат класове за грижи за новородените, където ще научите всички основни неща: Как да се обличат,  хранят, носят, въобще какви са всички основни грижи за вашето бебе, когато то бъде изписано от болницата. Често се чувствате развълнувани за часовете и нетърпеливи да научите какво ще се случи и да се срещате с други хора, които преживяват същото както вас. Но пренаталните класове не са само за събиране на информация, те също са за среща с други хора, което е трудно за някои.  Само да разговаряте с другите за вашите симптоми или притеснения може да помогне, особено ако те преминават през същите емоции като вас. Може да е успокоително да знаете, че не сте единственият човек, който се чувства по определен начин. Ако се сприятелите в пренатален клас, тази група за поддръжка също може да бъде много полезна, след като всички вие имате бебета.

Фокусирайте се върху тялото си:

  • Болка в ребрата

Тъй като матката се разширява, гръдният кош се изтласква навън, за да й направи място и това може да доведе до болка в ребрата или дискомфорт. Това не е задължително, но е по-вероятно, ако имате по-малко и крехко тяло или ако носите близн