Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  38 седмица. Бебето ви днес:

Вашето бебе ще практикува сукане при всяка възможност, но това ще бъде с части от ръцете, палците или пръстите на ръцете, тъй като вече не е лесно да се достигне до пръстите на краката. Ако не сте разбрали пола на бебето си, вълнението ще бъде доста голямо. Познаването на пола на бебето ви позволява да решите какво да е името му, да му купите конкретни дрехи и дори да украсите детската стая по определен начин. Не забравяйте обаче, че има вероятност сканирането да ви даде подвеждаща информация. Единственият начин да сте абсолютно сигурни за пола на бебето е ако сте открили след диагностичен тест, като амниоцентеза или хорионно вземане на проби от вилуус.

Ако знаете пола, няма да имате същия стимул за изненада в края на раждането, но може да почувствате, че можете да се свържетете по-тясно с бебето си по време на бременност и да си представите какво ще бъде като новородено.

Ако все още не знаете пола, тогава ще имате добре заслужена изненада след тежката работа . Някои жени, които не знаят пола на бебетата си казват, че имат силен инстинкт, че бебето е конкретен пол, но може да бъдат доста изненадани, когато те имат дете от противоположния пол. Опитай се да сте отворени и да не се надяваш да имаш бебе с определен пол. Докато познаването на пола на вашето бебе ви помага да вземате решения, като например да купите розово или синьо, незнанието ви дава по-голямо усещане за очакване.

Момчета и момичета

Още ли се чудите какво бебе ще имате? За да ви помогне да отгатнете, може би ще искате да използвате някои народни поверия:

Ако имате нежни ръце, ще имате момиче, с груби ръце ли сте –  ще имате момче.

Ако бъдещият баща е нервен, бебето е момиче, ако се е отпуснал, ще е момче.

Ако майката вземе чашата си за кафе с две ръце, това е за момиче, ако я вземе за дръжката с една ръка, ще е момче.

Ако имате чувствителен пъп ще е момиче, ако имате студени крака, почти със сигурност е момче!

Попитайте лекар:

Бебето ми е в задна позиция. Как ще се отрази това на раждането ви?

В задната позиция бебето е изправено пред корема вместо гръбнака. Тази позиция може да удължи работата ви, което може да бъде уморително и да причиниа за повече болки в гърба. Ако случаят е такъв, можете да опитате същите методи като за обръщане на бебето, за да насърчи вашето дете да се премести в предна позиция. Понякога бебето се обръща с помощта на контракции, когато сте в напълно установено раждане. Ако то не се обърне, може да е необходима намеса като използването на форцепс или вакуум.

Всъщност

Тялото ви е проектирано да се справи с болката от раждането! Никой не обича болката, но нивата на ендорфина на тялото ви ще се увеличат по време на родилния процес, за да ви помогнат да се справите с него. Така че е успокоително да се знае, че като интензивността на контракциите градират, както и способността ви да се справите с тях.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!