Прегледана и обновена на 03-03-2021

10 ден от бременността е всъщност 10 ден от последната ви менструация  и остават броени дни до вашата овулация и фертилните дни за забременяване през този месец.

Какво се случва вътре във вас

С наближаването на овулацията се произвежда повече цервикална слуз. Тук тя е кристализирана – прозрачна и лепкава.

цервикална слу в 10 ден от менструалния цикъл

Около времето на овулацията слузта става ясна на вид, хлъзгава и разтеглива, което прави по-лесно за сперматозоидите да плуват. Може да не ви интересува дали ще имате момче или момиче, но според някои теории можете да повлияете на пола на бъдещето бебе. Зачеването е  правене на секс в точното време тази седмица, но ако се надявате да имате дете от определен пол, времето може да бъде още по-важно. Някои експерти твърдят, че има връзка между това кога правите секс и пола на бебето. Последните изследвания показват, че жените, които имат висок калориен прием  – особено ако те ядат най-фалическите плодове – бананите, е малко по-вероятно да носят момче. Тези, които пропускат закуска или имат ниско калориен прием, е по-вероятно да имат момиче. Една от причините за това се смята, че допълнителните калории, които се консумират, засяга вагиналните секрети и помага на Y сперматозоиди да плуват по-бързо, които именно правят бебето момче. Изследванията са установили, че жените с по-високи нива на глюкоза, постигнати чрез нормално ядене и не пропускане на закуска, са по-склонни да заченат момче.

Момче или Момиче?

Методът Шейлс, създаден от д-р Ландрм Шейлс, се основава на факта, че Y сперматозоидите (за момчетата) са по-малки, по-бързи и по-малко устойчиви от X сперматозоидите (за момичета) и са по-малко способни да издържат на киселинна среда във влагалището.  За да зачене момче, методът на Шейлс съветва:

  • Секс във време възможно най-близо до овулацията и приемането на позиции като задна прашка, която насърчава дълбоко проникване.
  • Жената трябва да има оргазъм в идеалния случай в същото време като мъжа, което да направи вагината по-малко кисела и да благоприятства  превеса на Y сперматозоидите.
  • Пиене на чаша или две силно кафе точно преди секс, за да даде на Y сперматозоидите допълнителен тласък.

Методът на Уейлън, създаден от д-р Елизабет Уейлан, предполага, че сексът по-рано в цикъла или около четири до шест дни преди овулацията, е по-вероятно да доведе до забременяване с момче. Сексът, близо до времето на овулацията, е по-вероятно да доведе до забременяване с момиче. Любопитно е, че пътят на Уейлън е повече или по-малко обратното на съветите, дадени от  Шейлс. Вижте също публикацията Момче или Момиче.

Но какво работи? Основната медицинска гледна точка, подкрепена от доклади в списания като Ню Ингланд по медицина, е, че времето на секса има малко или никакво влияние върху пола. Възможно изключение е, че правенето на секс два дни преди овулацията може да е малко по-вероятно да се облагодетелства зачеването на момиче.

Калкулатор календар за забременяване

Все пак ние направихме един полезен и забавен калкулатор за забременяване, който може да използвате за да разберете кога са вашите менструални дни, датата на овулация, дните за забременяване на момче или момиче и безопасните дни за зачеване и избягване на непланирана бременност. Изчислете вашите дни чрез калкулатор календар за забременяване.

Фактите говорят…

Всъщност, ако вече имате две деца, ще сте с 75 процента по-голяма вероятност да заченете отново дете от този пол. Въпреки че полът на бебето е заченат случайно, зачеването на деца от един и същи пол може да се дължи на факта, че някои мъже произвеждат по-добро качество Х сперматозоиди, които правят бебета момичета, или Y сперматозоиди, които правят бебета момчета. Статистически – двойките, които имат две деца от различни полове, е по-малко вероятно да се опитат за трето дете.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

9 ден от бременността

Previous article

11 ден от бременността

Next article