237 ден от бременността

Вие сте в 33 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе вече е в състояние да произвежда всички ензими, които ще обработват храната в рамките на храносмилателния тракт. Ако се роди рано, бебето ви сега може да се храни нормално, въпреки че някои деца все още ще се нуждаят от помощ, тъй като те трябва да достигнат до фината настройка на координацията на техните сучещи рефлекси. Вашето бебе е естествено подхранено вътре в матката и собствения му храносмилателен тракт сега функционира добре. Осемдесет процента от енергийните нужди на вашето бебе се задоволяват с въглехидрати, главно под формата на глюкоза и почти 20% от протеини. Мазнините не се използва като източник на енергия, но се използва за растеж. Всички нужди от минерали, витамини и калций са посрещнати от собствените си резерви и диета. Две възможни изключения са желязото и фолиевата киселина, водоразтворим витамин, който се среща естествено в храните, фолиевата киселина е синтетичната версия. Този витамин не преминава лесно през плацентата, за да достигне и подхранва вашето бебе. Вашите собствени железни запаси може вече да са ниски, ако ядете малко или никакво червено месо или ако тази бременност е последвала бързо след предходната ви. Вашето бебе се нуждае от желязо и фолиева киселина, за да направи червени кръвни клетки и тъй като се абсорбира само малък процент желязо от диетата ви, често се препоръчва прием на добавки с желязо на този етап.

До този етап бебето ви има налични всички ензими, необходими за храносмилането и абсорбирането на вещества в  червата до степен, която ще позволи на вашето бебе да се храни, ако то се роди сега.

Ставайки от легнало положение:

След като сте тренирали на пода или сте били в леглото, може да усетите затруднения да се изправите от легналото положение. Тази проста маневра може да натегне коремните мускули, които са опънати, и не се подпомагат от променения ви център на тежестта. Техниката, обяснена по-долу, първоначално е била измислена от учители по йога,