236 ден от бременността

Вие сте в 33 гестационна седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

На този етап бебето ви може да лежи напречно в матката , но такава позиция става все по-малко вероятно с напредването на бременността.

Може да се учите на техники за дишане и релаксация в пренатални класове, но ги практикувайте и у дома. Когато сте напрегнати и уплашени, болката може да се чувства много по-зле, така че е добре да се учите да се отпуснете и да останете спокойни, което може да помогне значително по време на раждането. С около шест седмици пред вас, все още имате достатъчно време да изпробвате някои от техниките за дишане и релаксация, които ще ви помогнат по време на раждането. Вярно е, че практиката  може да отнеме известно време, за да тренирате ума си, за да се отпуснете по желание, особено ако изпитвате много силна болка.

Прекарайте кратък период от време толкова често, колкото можете, всеки ден, ако е възможно в практикуване на  дишане-затворете си очите  и забавете дишането си надолу, вдишвайте през носа и издишвайте през устата. Докато вдишвате, представете си, че дъхът ви влиза в тялото и ви отпуска и докато издишвате, издишвате всяка болка или напрежение. Може да искате да включите партньора си, като го помолите да диша с вас или да брои дишането ви, бавно да брои до три или пет за всяко вдишване и издишване.

Някои жени обичат да практикуват с помощта на техниките, докато притискат временно ръката си, за да симулират свиване, въпреки че разбира се това няма да имитира точно болката! Практикуването на тези техники по един спокоен начин в края на бременността ще ви помогне да ги използвате ефективно в големия ден.

Фокусирай се върху храненето:

Търсенето на хранителни вещества е по-високо, когато правите физически упражнения, когато сте бременна. Това не е времето, ч което да се правят нисковуглехидратни хранителни режими, а висококалоричните закуски гарантират, че правите внимателен избор, когато става въпрос за  хранителни вещества, които вдавате на тялото си. Трябва да я