Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 33 гестационна седмица и 4 дни от бременността. Бебето ви днес:

Не всички движения, които усещате, че ще се дължат на ритници, някои движения ще бъдат разтягания или удари, а някои от дупето или главата, докато докосват някоя от  страните на матката.

Размерът на корема ви все повече ще се дължи само на бебето, тъй като амниотичната течност започва да намалява леко с всяка изминала седмица. Количеството околоплодна течност, която заобикаля и защитава вашето бебе, сега е максимално и плацентата почти е завършила своя растеж. Амниотичната течност е от съществено значение за развитието на белия дроб на бебето, съзряването на червата, изискванията за количеството протеини и контрола на температурата. Адекватното количество течност също така позволява на вашето бебе да се движи лесно, тъй като то е в почти безтегловно състояние. Около плода има около 800 мл амниотична течност. Диапазонът обаче е доста широк и “нормален” може да бъде всичко в интервал между 300 мл и 2 литра. Понякога има твърде малко, състояние, известно като олигохидрамнион, или твърде много течност, състояние, известно като полихидрамнион, заобикалящи бебето. В тази ситуация ще бъдете внимателно наблюдавани и може да се наложи преждевременно раждане.

Не е изненадващо, че размерът на матката ви може да не отразява размера на вашето бебе, тъй като може да има толкова много вариации в количеството течност.

Тъй като количеството на амниотична течност намалява в края на бременността, бебето ви не е добре уплътнено и движенията му могат да станат по-очевидни, въпреки че трябва да имате предвид, че все повече, тъй като то расте, има по-малко пространство, в което да се движи.

Текстовите съобщения са един ефективен начин да информирате семейството и приятелите си за раждането. Уверете се, че сте въвели всички номера в телефона си преди големия ден.

 

Фокусирай се върху татковците:

Какво има в болничната ви чанта?

В един по-напреднал етап на бременността, е добре да се грижите за емоционалната ви връзка. Така че, освен да помогнете на партньорката си да подготви бременността си предварително, е добра идея да подготвите заедно чантата за раждане. Разбираемо е, че бащите не винаги са увлечени в родилните емоции, но поне направете някои опити.  Обмислете опаковането на следното:

Бисквитки

Вода

Възглавница

Нещо за четене или за слушане на музика

Дребни пари за  паркинга на болницата и закупуването на закуски, сокове и безалкохолни напитки, ако са в автомати

Списък с телефонни номера или да ги въведете в мобилния си телефон сега

Камера

Всъщност:

Една от най-често срещаните опасения за жените в късните бременности е, че техните води ще изтекат на обществено място. Реалността е, че амниотичната течност едва ли ще изтече изведнъж. Много по-вероятно е да има малък излив, защото глава ще слезе надолу и бебето ще натисне шийката на матката и ще предотврати изтичането на течността. Ако това се случи на публично място, не се притеснявайте – няма да ви се смее никои, даже повечето хора, ще ви предложат помощ.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

234 ден от бременността

Previous article

236 ден от бременността

Next article