64 ден от бременността

Вие преминавате през 10 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 9 седмица и 1 ден или това е 64 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Повечето от примитивните органи се формират: ръцете и краката са видими, ретината на окото и носа са готови. Черният дроб е уголемен.

Благосъстоянието на вашето бебе ще бъде основната ви грижа, но бъдете сигурни, че, както и да се чувствате, то ще си получи храната и нужните вещества. Колкото и да сте наясно със здравето и благосъстоянието си в този момент, бъдете спокойни и уверени, защото дори и да се чувствате неразположени през този първи триместър, вашето бебе ще вземе това, от което има нужда от вас: имате вътрешни резерви от различни минерали и вещества, като и от желязо и също организмът ви е настроен максимално да абсорбира хранителните вещества от това, което ядете. Въпреки това, ако сте загрижени за количеството на витамини и минерали, които консумирате чрез вашата диета, в името на собственото ви здраве – можете да вземете добавка пренатални витамини. Не забравяйте, че все още трябва да приемате допълнително фолиева киселина и да ядете богати на фолиева киселина храни (1 ден на бременността). Няма причина за безпокойство, ако не сте натрупали тегло през първия триместър, или дори ако сте загубили малко тегло. По-гол