66 ден от бременността

Вие преминавате през десета седмица от бременността. Днес сте точно в девета гестационна седмица и три дни или това е 66 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Развитието на вашето бебе в 66 ден от бременността продължава. Раменете, лактите и китките са сгънати, оставяйки ръцете пред лицето. Твърде рано е да се запознаете с тях, но на този етап те ще започнат да служат за няколко движения на плода. Не е нужно да пазарувате дрехи за бременни все още, но може би е време да закупите няколко по-големи сутиени.

Ако в нормалното ви чашка се чувствате малко неудобно, време е да се приспособите, ако вече не сте го направили. Носенето на добър и поддържащ сутиен по време на бременност е от съществено значение за предотвратяване на болки и увисване на гърдите. Когато почувствате нужда от нова, се измерва правилно, за да се гарантира, че сте с правилния размер. Въпреки че гърдите ви могат да растат много бързо по това време, трябва да знаете се, че до края на първия триместър това се стабилизира. Ще имате много по-големи гърди, след третото тримесечие и след раждането на бебето. Носенето на обикновени и стегнати сутиени по време на бременност не се препоръчва, защото те могат да наранят развиващите се гърди и може дори да имате проблеми с производството на мляко. Сутиени без банели с широки поддържащи п