68 ден от бременността

Вие преминавате през 10 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 9 седмица и пет дни или това е 68 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Долните крайници сега се държат свити в тазобедрената и коленната става, което води до свито положение на краката. Отделните тела могат да бъдат разграничени. По-нататъшното нарастване на костите ще направи дължината на краката пропорционално с останалата част от тялото. Един от недостатъците на бременността е по-голям риск от инфекции на уринарния тракт, така че трябва да сте наясно с признаците.

Освен така важното развитие на бебето в 68 ден от бременността е важно и да обърнете внимание на себе си като сте на щрек за някакви признаци на инфекция на уринарните пътища. Повишете вашата интимна хигиена. Макар че не са много сериозни, и може да се лекуват лесно, това е усложнение, което не е приятно и може да е много продължително. Ако имате дискомфорт или дори болки при уриниране, усещате ниска коремна болка или дори забелязвате кръв в урината – може да сте развити инфекция на пикочните пътища. Тези инфекции са много чести при жените като цяло, защото уретрата – тръба, която носи урина от пикочния мехур навън), е много близо до ануса и така бактериите не пътуват далеч, за да създадат инфекция. По време на б