Трети Триместър

Честито, вие вече сте в трети триместър и краят на бременността ви наближава! През последния триместър може ви ще ви измъчва безсъние, неутолим апетит, киселини, запек, ще сте подути и ще натрупате доста над нормалното ви тегло. Колкото и да ви бъде трудно обаче – запомнете, че всички си заслужава в името на малкото човече, което е на път!

Седмица 28: Бебето отваря очи
Двадесет и осма гестационна седмица на бременността клепачите на бебето са частично отворени и са се образували миглите. Вашето бебе все по-активно трупа тегло, с което се изглаждат много от бръчките по неговата кожа. Вашето бебе може би вече е почти 1000 грама. Нормално развиващите се бебета, родени през тази седмица, имат 90% шанс за оцеляване без физически или неврологично увреждания.
Нашият съвет за майката:
Добре е в в началото на вашия трети триместър да започнете вече да се подготвяте за неочакваното. Въпреки че вероятно сте съставили вашия план за раждането, трябва да се настроите, че не всичко минава така, както си го представяте. Проучете какви са признаците на преждевременното раждане, което може да помогне за облекчаване на огромния стрес, ако се случи така да родите преди датата на термина.

Седмица 29: Костите на бебето вече са се развили напълно
През двадесет и девета седмица на бременността костите на вашето бебе вече