Здраве

Аминокиселини за Отслабване

Обновена: 04-09-2017

В тази статия ще ви запознаем с няколко различни аминокиселини за отслабване!
Въпреки напредък на човечеството, заседналият начин на живот в днешно време и липсата на редовна физическа активност водят до все по масов проблем със затлъстяването и наднорменото тегло. Все повече хора се опитват да достигнат до така желаното отслабване. Правилният начин на хранене е една от първите стъпки по пътя към едно здравословно тегло. Допълването на диетата с аминокиселини води до балансиране на хормоните, връщане на метаболитните процеси в нормално състояние и изхвърляне на излишните токсини от тялото. В тази статия ще ви запознаем с няколко доказани аминокиселини за отслабване.

Нека първо разкажем накратко какво представляват аминокиселините?
Аминокиселините са естествени съединения, чрез които тялото трябва да функционира и да оцелее. Защо? Около 20 процента от човешкия организъм се състоят от протеини. Белтъчните молекули съставят голяма част от мускулите, тъканите и клетките, а аминокиселините са основата на белтъчните молекули. Аминокиселините участват в много различни биологични процеси, които ви позволяват да губите излишното тегло, да бъдете енергични и да живее живота си с подобаваща жизненост.

аминокиселини за отслабане Обикновено аминокиселините се категоризират в две групи:
Незаменими аминокиселини: те не могат да бъдат възпроизведени от тялото на човек. Те трябва да бъдат въведени чрез балансирана диета или хранителни добавки. Недостигът на тези аминокиселини може да влияе отрицателно на всички органи и процеси в тялото по начин, който може да бъде дори фатален. Има девет основни съединения, които ние трябва да предоставяме на телата си: Хистидин, Левцин, Изолевцин, Лизин, Треонин, Триптофан, Метионин, Фенилаланин и Валин.
Заменими аминокиселини: Тези аминокиселини се считат за заменими, защото организмът може да ги синтезира сам. Тези аминокиселини са: Аланин, Аргинин, Аспарагинова киселина, Глутамин, Глицин, Цистеин, Глутаминова киселина, Пролин, Серин  и Тирозин.

Може ли да се подберат правилните аминокиселини за отслабване?
Аминокиселините имат способността да правят повече от това просто да възстановяват здравето ви и да ви помогнат да сте енергични и жизнени. Някои аминокиселинни съединения е доказано, че са много ефективни за стимулиране на организма за загуба на излишното тегло и балансиране на хормоните процеси. Някои аминокиселини обаче са по–ефективни от други. Те задействат хормони за регулиране на обменните процеси, така че да се разбият мастните депа и да бъдат използвани за произвеждане на енергия. Увеличаването на енергийните нива води от своя страна до ускорено изгаряне на мазнините и мускулен растеж, което води до загуба на тегло и тонизиране на тялото. Освен това протеини се усвояват по–ефективно.

Кои са най–добрите аминокиселини за отслабване?
Ако сте обременен с телесни мазнини, ако сте бавен и муден, ако сте опитали всякакви модни диета и все още нямате резултати –  тялото ви ви казва, че се нуждае от нещо повече и нещо различно. Опитайте да снабдите тялото си с необходимите му дневни дози аминокиселини и може да останете много изненадани колко бързо това може да доведе до така желаните резултати в борбата с килограмите и постигане на желаното отслабване.

Има няколко аминокиселини за отслабване, които засенчват останалите по отношение на ефективността си в борбата със затлъстяването. Това са:
Метионин
Тази аминокиселина прочиства организма от токсините и действа като мощен катализатор за мазнините. Тя повишава обмяната на веществата и превръща всяка излишна мастна тъкан в енергия за целия ден. Като детоксикатор метионинът играе ефективна роля в прочистването на черния дроб от мазнините, както и за защита на тялото от други токсични химикали, които могат да му навредят. Метионинът често се комбинира с инозитол и холин, за да бъдат добавките с него съвсем ефективни

Аргинин
Тази аминокиселина е известна със способността си да отделя големи количества на азотен оксид. Това от своя страна отваря кръвоносните съдове, подобрява окисляването на организма и снабдяването с кръв към всички области на тялото. Тя също така намалява времето за възстановяване, защото азотната киселина ускорява регенеративните процеси и защитата на мускулната тъкан, докато работите. Можете да очаквате повишена енергия, по–дълъг период на издръжливост и повишена производителност. Аргининът често е съчетан с карнитин за по–мощно изгаряне на мазнините.

Карнитин
Някои не определят карнитина като отделна аминокиселина, понеже той произлиза от аминокиселините лизин и метионин и следователно е аминокиселинен композит. Карнитинът пречи на мазнините да се складират в тялото и се превръща в една своеобразн метаболитни пещ за тях, което от своя страна води до отслабване. Карнитинът често е влаган в енергийни напитки и храни, защото е мощен ловец на мазнините. Той също така увеличава андрогенните рецептори и ги прави по–ефективни в използването на протеини за производство на нов мускулен растеж.

Глутамин
Аминокиселината глутамин се ползва предимно от активно спортуващи хора, които искат да редуцират мазнините си. Докато правите всякакъв вид упражнения, мускулите ви са под голям стрес и глутаминът именно се използва, за да ви позволи да получите чрез тренировката едно по–бързо и скоростно редуциране на тегло. Вашите енергийни нива ще бъдат на доста високо ниво по това време и вашите постижения може дори да ви изненадат.

Ако решите да приемате добавки с различни аминокиселини за отслабване, е добре да потърсите съвет и мнение от специалист – диетолог, фармацевт или професионален треньор, за да избегнете рисковете от евентуални проблеми. Ако пък сте решили да си набавяте необходимите аминокиселини посредством храната, проучете кои са най–добрите източници, които да ви осигурят нужните дневни дози аминокиселини.

Трети Триместър

Предишна публикация

Пролетна Умора

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве