Отслабване след Раждане

Една от първите грижи на жената след раждане е да се заеме със смъкването на качените килограми по време на бременността. Но има някои уловки и правила, които трябва да се спазват, за да може ефективно и бързо да се достигне до отслабване след раждане на бебе. Не може да си поставяте цели, които не са изпълними, а за да се заемете с отслабване трябва да бъдете запознати, за да не си навредите на вас или на бебето ви. Колкото и да ви се иска да бъдете същите килограми, като преди бременността е важно първо да помислите за детето.

Колко килограма се свалят след раждане?

отслабване след раждане

Има нещо, което е важно да се знае, след като родите вашето бебе вие сваляте определено количество килограми. Това се получава, защото заедно с бебето излизат и някои други течности които също тежат. При раждането детето тежи средно около 3 килограма, като включим и околоплодните води, които също не са малко. Също така и плацентата и всички съпътстващи неща, които изтичат от матката, която се чисти. Като се сметнат всички тези неща, всяка майка сваля до 12–15 килограма само за първите няколко дни след, като е родила. Това може да ви се струват малко или много като килограми, но все пак при всяка жена има различна бременност и се качва различно тегло. Ние направихме за вас един специален калкулатор за тегло при бременност по седмици в който може да проверите дали сте се движили в нормални килограмите през бременността. Няма нищо страшно, след това има и още за отслабване, но всичко с времето си.

Кога може да се започне процеса по отслабване?

За да се подложите на какъвто и да е вид отслабване, без значение дали говорим за диета след раждане или физическо натоварване, трябва да имате предвид някои основни правила. Първо жените, които са родили се делят на две основни групи – нормално родили и чрез операция, а втората е кърмещи майки и такива, които не кърмят. Според зависи от това, как сте родили своето дете може да имате нужда от различен режим при желано отслабване след раждане.

Според вида на раждане (нормално или секцио)

Има голямо значение това как сте родили своето дете. Всеки доктор може да ви обясни ако попитате какви са разликите. Накратко казано жена родила по нормален път се възстановява 5 пъти по–бързо. Или още по–точно казано, след раждане жената е готова да се движи около 2 часа след раждане, а при жените родили със секцио е нужно време за рехабилитация. Всяка жена родила с операция се нуждае от 24 часа почивка и чак след това тепърва се изправя от леглото, за да се опита да върви. Така погледнато майка, която е родила по нормален път е готова по–рано да се подложи на физическо натоварване, за да върне своите килограми и по този начин да отслабне по–бързо след раждането. Онези, които раждат с операция им се препоръчва силна доза почивка, никакво физическо натоварване, което включва вдигане на тежко или продължително движение в продължение на поне 6 месеца след раждането. За тях може малко да се позабави така желаното отслабване след раждане.

Според това дали кърми или не кърми майката след раждане

Когато вече сте се прибрали у дома със своето дете започва дългия процес на захранване, някои жени кърмят, а други нямат тази чест и хранят своите бебета с хумана. Това как се храни детето има голямо значение за подлагането на майката на диета. Веднага обяснявам и защо това е така. Известен е факта, че това, което яде майката по време на кърмене се предава и на детето чрез кърмата. Това означава, че жена, която кърми не бива да се подлага на диети, защото така лишава своето дете от важни за неговото развитие вещества. А никоя жена не иска да причини това на детето си. За жените, които не кърмят своите деца по една или друга причина е по–лесно, защото те не са длъжни да се хранят стабилно. Така могат да се подложат на диета по–рано, но все пак трябва да внимават. Без значение как храните своето дете имайте в предвид, че вашият организъм също се възстановява и има нужда от подсилване, за да бъде отново толкова силно тялото, като преди. Или с две думи внимавайте с отслабването след раждане, за да не доведе до неприятни състояния на вашият организъм като отпадналост, главоболие и други.

Какво се препоръчва за правилно отслабване след раждане?

Като се вземе в предвид всичко казано до сега, което е в различни комбинации при всяка родила жена е време да решите какво да правите. На първо време най–лесно за отслабване е движението. Какво по–лесно от това да се подлагате на дълги разходки с вашето дете, само 2 часа на ден тикайки бебешката количка някъде на вън са ви достатъчни за постигане на желания ефект. Заедно с това се препоръчва лек хранителен режим, според зависи от това какво желаете. Наблягайте на месата, продукти богати на калций, зеленчуци и плодове, като трябва да избягвате всички бобови растения – боб, леща, грах, както и зеле, (те предизвикват образуването на газове). Отстранете от храненето си хлябът, газираните напитки, мазното и пърженото, това е достатъчно. Не прекалявайте, имате нужда от храна, за да имате достатъчно енергия. В никакъв случай не гладувайте, яжте поне по 4 пъти на ден в нормални количества. Не мислете само за това как да постигнете по–бързо отслабване след раждане, вашето здраве и това на вашето дете са на първо място, не поставяйте на първо място килограмите. И не си мислете, че вечно ще останете с тези килограми, само изчакайте малко, когато бебето стане на 6 месеца започват да никнат зъби, след това се опитва да пълзи и какво ли още не. Всичко това ще предизвика безсъние и силно натоварване, тогава няма да усетите, колко бързо ще отслабнете след раждането. Просто се радвайте на всяко нещо и всеки миг с вашето ангелче.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).